Ritka alkalom: Huszárik-képek láthatók jövő héttől az Urániában

/ 2016.09.30., péntek 19:22 /

„Lehettem volna költő, képzőművész, zenész…” – nyilatkozta egyszer Huszárik Zoltán, és valóban: sokoldalú tehetsége nem csak a filmben, de más művészeti ágakban is megmutatkozott. Műhelymunkája egyik fő serkentője saját elmondása szerint is a képzőművészet volt; elsőrangú grafikái, festményei mellett rengeteg könyvet is tervezett, illusztrált (többek között Balázs József, Cseres Tibor, Galgóczi Erzsébet, Hajnóczy Péter, Mészöly Miklós, Ottlik Géza köteteit), és szinte megállás nélkül rajzolta vázlatait, krokijait; újságpapírok szélére, szalvétákra, apró cetlikre – arra, ami éppen a kezébe akadt.

A Huszárik Zoltán Alapítvány most a felbecsülhetetlen értékű és mennyiségű képzőművészeti hagyatékból rendez kiállítást – így emlékezve arra is, hogy a Szindbád, a Csontváry, az Elégia, a Capriccio, a Tisztelet az öregasszonyoknak, az A piacere alkotója idén lenne nyolcvanöt éves, és október 14-én lesz harmincöt éve, hogy nincs közöttünk. A tárlatot október 7-én, délután 5-kor, az Uránia Nemzeti Filmszínház Kávézójában nyitja meg Ágh István költő, a rendező hűséges barátja, a verniszázs után pedig két Huszárik-kisfilm tekinthető meg a mozi nagytermében. Az álló és a mozgó képeket is jó szívvel ajánlom!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.