valasz.hu/kultura/altalanos-hogy-egyre-nehezebben-hiszunk-el-hostorteneteket-73454/?system=cachefrissit

http://valasz.hu/kultura/altalanos-hogy-egyre-nehezebben-hiszunk-el-hostorteneteket-73454/?system=cachefrissit

Rockenbauer 30 – Pali mögött volt értelme gyalogolni

/ 2017.11.23., csütörtök 08:30 /
Rockenbauer 30 – Pali mögött volt értelme gyalogolni

Pali után nem lehet ilyen filmet csinálni – vélik a Másfélmillió lépés Magyarországon alkotói. Rockenbauer Pál halálának 30. évfordulóján azt kutatjuk a friss Heti Válaszban, mi a titka a sorozat népszerűségének, és miért nem született azóta sem hasonló.

Pali mögött volt értelme gyalogolni – állítja Szabados Tamás, és ha valaki, akkor a ma 82 éves operatőr-rendező tudja ezt, hiszen Rockenabauer Pál állandó munkatársaként együtt jártak többek között az Antarktiszon, Mongóliában, sőt, a Kilimandzsárón is. Legkedvesebb produkciójának azonban mégsem a külföldi tájakat bemutató filmeket tartja Szabados, hanem az Országos Kéktúrán készült, Másfélmillió lépés Magyarországon című sorozatot.

Hogy mitől válhatott legendává, miért hivatkozási alap ma is ez a 14 részes széria, kiderül a Heti Válasz összeállításából, amelyben az egykori alkotótársak idézik fel a természetjáró-rendező személyét és a közös munkát. Elmondják, mitől volt különleges a vele való találkozás, milyen alapszabályok szerint dolgoztak. Beszélnek arról, hogy miért nem készült azóta sem olyan sorozat, ami ennek a majd’ 40 évvel ezelőttinek a közelébe érhet, hogy a csapat tagjai közül miért adták vissza öten lovag-, illetve arany érdemkeresztjüket, és hogy november 26-án, Rockenbauer Pál halálának 30. évfordulóján hová várják az emlékezőket.

 

 

 

A Rockenbauer Pál örökségéről szóló cikkünk a november 23-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.