Rómeó és Júlia lájkolja egymást

/ 2018.04.13., péntek 16:30 /

A Szegedi Szabadtéri Játékok különleges előadása lesz Hegedűs D. Géza rendezése: Rómeót Vecsei H. Miklós, Júliát Mészáros Blanka alakítja.

Folytatódik Szegeden a Shakespeare-sorozat: a Tévedések vígjátéka és a Vízkereszt, vagy amit akartok után a Rómeó és Júliát adják elő a Dóm téren, nem is akármilyen formában. Hegedűs D. Géza rendezése július 27-én, 28-án és 29-én  lesz látható. Rómeót Vecsei H. Miklós, Júliát Mészáros Blanka alakítja. További szerelők: Hajdu Steve, Szabó Győző, Hajduk Károly, Józan László, Orosz Ákos, Trill Zsolt, Igó Éva, Hegyi Barbara és Szűcs Nelli.

Egy kis ízelítő abból, mi látható majd a Szegedi Szabadtéri Játékokon:

Kapcsolódó cikkek

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Népművészeti nagyhatalom vagyunk – megnyílt az idei Nemzeti Szalon

A hagyomány nem egy porosodó, kőbe vésett, mozdulatlanságra ítélt valami, hanem folyamatosan változik, sőt, mi magunk is hagyományt teremtünk – erről is szól az idei, augusztus 20-ig látogatható Nemzeti Szalon a Műcsarnokban. A népművészet először mutatkozik be az intézményben, a siker borítékolható. Részletek a friss Heti Válaszban.

Óriási fordulat: Macron nyit a katolikusok felé

Az állam és egyház elválasztását államideológiaként kezelő Franciaország államfője szokatlan gesztusokat tartalmazó beszédet mondott katolikus vezetők előtt. Emmanuel Macron ezzel új fejezetet nyitna a keresztény egyházzal, és az iszlámnak is üzen. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Magyaroktól ideges a New York-i elit

Egy új médium mindig politikai káosszal köszönt be, ez köti össze korunkat a harmincéves háború korával, Daniel Kehlmann új regényének témájával. A német sztárszerző egy magyar írót tart nemzedéke legnagyobb tehetségének. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Az 1968-as esztendő – Orbán is ehhez képest határozza meg önmagát

Még huszadik századi mércével is kivételesen sűrű esztendő volt 1968. A fél évszázaddal ezelőtti történelmi sorsfordító a jelenből nézve gyökeresen eltérő értelmezéseket kap: egyeseknek Európa új tavaszát jelenti, másoknak a popkultúra kezdetét, vagy a hagyományos értékre épülő világ széthullását. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Bay Zoltán emlékkiállítás nyílt a Csopában

Bay Zoltán kutatóprofesszor kiemelkedő munkássága előtt tisztelegve, illetve a róla elnevezetett kutatóközpont megalapításának negyedévszázados fennállására tekintettel, a 2018-as évben ünnepi eseménysorozat vette kezdetét.