valasz.hu/kultura/mit-tud-az-l-simon-altal-megmentett-kastely-119672

http://valasz.hu/kultura/mit-tud-az-l-simon-altal-megmentett-kastely-119672

Rómeó és Júlia lájkolja egymást

/ 2018.04.13., péntek 16:30 /

A Szegedi Szabadtéri Játékok különleges előadása lesz Hegedűs D. Géza rendezése: Rómeót Vecsei H. Miklós, Júliát Mészáros Blanka alakítja.

Folytatódik Szegeden a Shakespeare-sorozat: a Tévedések vígjátéka és a Vízkereszt, vagy amit akartok után a Rómeó és Júliát adják elő a Dóm téren, nem is akármilyen formában. Hegedűs D. Géza rendezése július 27-én, 28-án és 29-én  lesz látható. Rómeót Vecsei H. Miklós, Júliát Mészáros Blanka alakítja. További szerelők: Hajdu Steve, Szabó Győző, Hajduk Károly, Józan László, Orosz Ákos, Trill Zsolt, Igó Éva, Hegyi Barbara és Szűcs Nelli.

Egy kis ízelítő abból, mi látható majd a Szegedi Szabadtéri Játékokon:

Kapcsolódó cikkek

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ezért viszik el Nagy Imre szobrát a Kossuth tér mellől

Immár biztos: elviszik a Nagy Imre-szobrot a Kossuth tér közvetlen szomszédságából, helyére valószínűleg a Nemzeti Vértanúk emlékműve kerül. Miért mondja az általunk megkérdezett történész, hogy a „Nagy Imre-kultusz” elleni hadjárat legalább egy évtizeddel elkésett? Megéri-e visszaállítani a Vértanúk terének 1945 előtti állapotát? Részletes háttér a július 18-i, digitális Heti Válaszban!

Így profitálna Macron a világbajnoki címből

Franciaország a világbajnoki diadal mámorában úszik, s az egy éve hivatalba lépett Emmanuel Macron államfő igyekszik a vezérszurkoló mezét magára ölteni. Kérdés, hogy az eddig ügyesen alakított szerep felváltja-e a hozzá mind jobban tapadó „gazdagok elnöke” képet. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Mi legyen a hajléktalanokkal? Válaszol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Októberből törvény tiltja, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen közterületen tartózkodjanak. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? De működhetnek-e hajléktalanszállóként az aluljárók? Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük. A teljes nagyinterjú a digitális Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.