Sárközi Mátyás Budapesten

/ 2014.06.04., szerda 08:26 /

A június 12-én kezdődő Ünnepi Könyvhétre új kötettel jelentkezik a Londonban élő magyar író, Sárközi Mátyás – aki, nem mellesleg, a Heti Válasz Utóirat rovatának állandó szerzője.

A friss könyv címe Túl az ezrediken. Megkérdeztem a szerzőt, hogy – a tavalyi, nagy sikerű Tamperdü után – milyen műfajú, témájú lesz az új kötet, melyet a Jelenkor Kiadó jelentet meg.

Íme a válasz: „publicisztikai válogatás mindabból, amit lapokba, folyóiratokba írtam az utóbbi 56 évben. Elég vastag lesz.”

Sárközi Mátyás egyébként holnap – Molnár Ferenc és az első világháború címmel – előadást tart a Tollal, papírral szuronyok között című konferencián, a XX. Század Intézetben. Egy Hegedűs B. Andrással folytatott régi beszélgetésben Sárközi így mesélt anyai nagyszülei, Molnár Ferenc és Vészi Margit első világháborús munkásságáról: „Anyám leírása szerint mindketten, Molnár Ferenc is, Vészi Margit is haditudósítókként járták Galíciát, az olasz frontot. Nagyanyám lóháton, füle mellett süvítettek a golyók, Molnár Ferenc pedig mindig legalább öt kilométerrel a front mögött, egy kellemes kocsmában, körülvéve a vezérkari tisztekkel.”

További részletek, színes történetek holnap 15 órától, a Bp. XII., Határőr út 35. alatt – mindenkinek ajánlom!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.