Ma este Színház!

Egy garázscég sikere

/ 2012.05.10., csütörtök 09:45 /

Ma este Színház! címmel indult nemrégiben egy kezdeményezés, ami a nézők és a színházak körében máris nagy sikert aratott. A honlap last minute színházjegyeket árul – féláron.

Eddig 27 budapesti színház csatlakozott a Ma este Színház! kezdeményezéshez: többek között a Thália, a Vígszínház, a Radnóti és a Dumaszínház előadásaira  naponta több százan vásárolnak kedvezményes jegyet az utolsó nap az interneten.

A honlap öt hónapja klasszikus garázsprojektként indult, amikor Limbacher Tivadar és Szabadkai Attila egy este elhatározta: munka mellett belekezdenek egy hobbiprojektbe, és közösen létrehoznak valami pozitív és előremutató kezdeményezést. Leültek egy üveg roséval, felvetettek három-három ötletet, s elhatározták: éjfélkor úgy állnak fel, hogy a hat projekt közül egyet mindenképp megvalósítanak.

„A színházkedvelők sokszor azért nem jutnak el az előadásokra, mert nem tudnak több hétre előre tervezni, vagy drágának tartják a jegyet" - indokolják a honlap beindítását. Emellett sokan nehezen tudják kiválasztani a színházi kínálatból az őket érdeklő előadást. A maesteszinhaz.hu megkönnyíti a választást és jelentős kedvezményt is ad a „last minute" rugalmasságára nyitott nézőknek. Az előadások kiválasztása egyszerű, minden egy helyen van: szereposztás, leírás, illusztráció, a színház címe és térkép, valamint az online jegyrendelés. A kezdőlapról indulva pár perc alatt megvehető és kinyomtatható az aznap esti színházjegy - féláron. A cél az volt, hogy a lehető legegyszerűbbé, legvonzóbbá tegyék a színházba járást.

Eddig több mint hétezer érdeklődő iratkozott fel a napi last minute színházi ajánlóra, a Facebookon egy aktív, ötezer fős közösség követi a Ma este Színház!-at, s a jegyeladások is stabilan nőnek. A színházaknak is jól jön, hogy az amúgy tipikusan már eladhatatlan jegyeiket értékesíteni tudják.

Az alapítók szerint a Ma este Színház! ilyen értelemben kultúrmisszió is. Céljuk, hogy elérjék az eddig ritkán színházba merészkedő rétegeket is, főként a fiatalokat. Sok az olyan néző, akinek reggel még nincs konkrét elképzelése az esti programot illetően, de nyitott a színházra is. A félárú jegyek éjfél után, 00:01-től kerülnek fel a honlapra, kizárólag az aznapi előadásokra. Van, aki fél órával az előadás kezdete előtt vásárol, de népszerű az napi e-mailben elküldött előadás-ajánló is. A jövőben a vidéki közönség számára is szeretnék elérhetővé tenni a szolgáltatást.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.