valasz.hu/kultura/a-nehezebb-ut-jobban-esik-kollar-klemencz-laszlo-irodalomrol-es-a-popzene-szinvonalarol-129224

http://valasz.hu/kultura/a-nehezebb-ut-jobban-esik-kollar-klemencz-laszlo-irodalomrol-es-a-popzene-szinvonalarol-129224

Megjelent Ákos legújabb DVD-je, ősszel teljesen új turné indul

/ 2013.10.02., szerda 15:15 /

Ma jelent meg Ákos 2084 Turné című DVD-je, mely a dalszerző-énekes szerint az elmúlt másfél év élményeit hordozza. A turné repertoárja a 2084 című stúdióalbum anyagából, valamint az ismertebb Ákos- és Bonanza Banzai-dalok újrahangszerelt változataiból állt össze.

A kedden megjelent DVD anyagát élőben több mint kétszázezren látták. Londontól Amszterdamon és Brüsszelen vagy Sopronon keresztül egészen Marosvásárhelyig.

A koncertfelvételek dupla DVD-n kaptak helyet, melynek teljes műsorideje  körülbelül 4, 5 óra. Az első korongon a múlt decemberi, telt házas Aréna-beli koncert teljes anyaga található, a második lemezen pedig  a jubileumi 20. Sziget Fesztiválon adott koncert kibővített változata, számos eddig kiadatlan felvétellel. Mindemellett még extrák is elfértek a második korongon: werkfilmek,videónapló, a 2084 albumhoz megjelent összes videóklip és egy meglepetés is.

A szerdai sajtótájékoztató azonban kettős célt szolgál - árulta el Ákos. Egyrészt bejelenteni, hogy elkészült egy újabb fontos kiadvány, másrészt jelezni, hogy ez a DVD egyben záróakkordja a szinti-rockos időszaknak. A kedd esti zártkörű vetítéseket követően az érdeklődők október 10-én és 11-én tekinthetik meg a DVD egy másfél órás beharangozóját az Uránia Nemzeti Filmszínházban. 

Ezt követően azonban novemberben már teljesen új stílusú Ákos-koncertekre válthatnak jegyet a rajongók. Novemberben ugyanis már egy új felállású zenekarral a Karcolatok 20 című koncertsorozatát kezdi el az énekes. 

Ákos első szóló albuma a  Karcolatok 1993 márciusában jelent meg, ennek lett volna idén tavasszal a jubileuma, de akkor még bőven tartott a 2084 Turné, így tolódott őszre a koncertsorozat.  Az akusztikus hangvételű, színházi előadásokra pillanatok alatt elfogytak a jegyek, így a november 8-i Erkel Színházas, és a 16-i és 17-i Művészetek Palotája-beli alkalmak már teltházasak. Duplázni fognak Debrecenben, Pécsett és Kecskeméten, de lesz koncert még Hódmezővásárhelyen és Szombathelyen is. A Karcolatok 20 koncertjei három részből állnak majd, elsőként a líraibb dalok, aztán sorrendben a többi nóta, végül pedig egy meglepetéssel zárul minden este.  Az őszi koncertsorozat azonban teljesen más hangulatú, és visszafogott látványvilágú lesz - készített fel mindenkit Ákos.  

A hat hetes jublieumi koncertturné után azonban egy évre teljes csend következik. „Sűrűbb lett ez az év, mint reméltem" - mondta Ákos. „Egymást érik a jubileumok, de nem szeretnék a múltamból élni. Friss, aktuális produkciókat tervezek" - tette hozzá, az elhallgatás okait ecsetelve.

A szerdai sajtótájékoztatón még arról is szó esett, hogy legnagyobb meglepetésre Ákos  bekerült egy 10-es irodalom és egy 9-es nyelvtan könyvbe is. Előbbibe 1984 című dalszövegével, utóbbiba a tipikus sztereó dalszövegével.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.