valasz.hu/kultura/palyakezdo-szineszek-akik-kituntek-paros-interju-69877

http://valasz.hu/kultura/palyakezdo-szineszek-akik-kituntek-paros-interju-69877

Szalóki Ági: „Beálltam pékinasnak”

/ 2018.05.16., szerda 18:45 /
Szalóki Ági: „Beálltam pékinasnak”

Néha elvonul pékinasnak, közéleti akciókat szervez, és mindenkit boldogember-nézőbe küld Magyarszovátra. Szalóki Ági abban hisz, hogy a társadalmi szintű változást az apró, hétköznapi helyzetek megoldása hozhatja el. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Hamarosan kerek évfordulót ünnepel Szalóki Ági, amiben szerinte például az a jó, hogy megtanulta tiszteletben tartani a határait. „Amikor csak tehetem, emlékeztetem magam arra, hogy képviseljem az érdekeimet. Mert sokáig nem tettem” – mondja az énekesnő. A határok védelméhez hozzátartozik, hogy olykor elvonul a Búzalelke pékségbe, ahol énekszóra kelnek a kenyerek.

„Színpadi emberként sok figyelem irányul rám. Ilyenkor azonban – vagy amikor önkéntes munkát végzek –, nem a személyem a fontos. Visszahúzódom, és valami újat tanulok. Ráadásul szép foglalatosság kenyértésztával dolgozni: más a habkönnyű ciabatta, a fehér vagy a magos kenyér, és megint más a kalácstészta textúrája. Meditációként, töltődésként fogtam fel ezt a hetet, ami után még jobban tiszteltem azokat, akik fizikai munkát végeznek.” Szalóki Ági tüntetett is a fizikai dolgozók mellett, markáns véleményt fogalmazott meg a vasárnapi boltzárral kapcsolatban, sőt, két ízben is rendőrt hívott véres utcai verekedéshez.

 

 

 

 

A teljes nagyinterjú a május 17-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.