Szerzetesből lett tévés, a Virtuózok arca – Bősze Ádám a Heti Válasznak

/ 2017.07.07., péntek 13:00 /
Szerzetesből lett tévés, a Virtuózok arca – Bősze Ádám a Heti Válasznak

„Partjelzői szerepem van a magyar zenei életben, nem focizom a pályán” – mondja Bősze Ádám. A rádiós-tévés műsorvezetőt, antikváriust stand upról és szerzetességről, megfelelni vágyásról, távolságtartásról és kiégésről is kérdeztük. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

„Amikor eldöntöttem, hogy ferences szerzetes leszek, valóban az akartam lenni, és jól akartam csinálni. Ez hol működött, hol nem, de hivatás-élményem nem volt. A megtérésem viszont konkrét esethez köthető, a középiskola elején” – mondja a lapunknak adott interjúban Bősze Ádám. A rádiós-tévés műsorvezető a pályaválasztás előtt két lehetőség között hezitált: vagy színész lesz, vagy szerzetes. Végül nyolc évet töltött az esztergomi ferenceseknél.

Hogy mi vezette oda, és miért hagyta el a rendet, kiderül a Heti Válaszból, de elmondja azt is, miért végezte el a zenetudományi szakot, hogy beszippantotta-e a média, és miért igyekszik távolságtartással kezelni a rádiós-tévés munkáit. Szóba kerül, hogy mi vezetett oda, hogy a Kaposfesten zenei stand upot tart, holott korábban soha nem járt stand up-esten, és nem is ízlésének megfelelő a műfaj. Beszél arról is, hogy milyen kettősség van az életében, és hogy a szabadsága alatt – ha volna – miért nem hallgatna egyetlen ütem zenét sem.

 

Az interjú a Heti Válasz július 6-i számában olvasható, amely a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.