Sztárfellépők, ingyenes koncert Budapest szívében

/ 2018.05.29., kedd 10:30 /

Makszim Vengerov, Charles Dutoit, Roby Lakatos, Kobajasi Kenicsiró – csak pár híresség neve azok közül, akik együtt zenélnek a MÁV Szimfonikus Zenekarral a 2018-2019-es évadban.  De fellép még az együttessel Rost Andrea, Komlósi Ildikó vagy Andrea Bocelli is. Az izgalmas évad mellett arculatváltás is történt a nagymúltú zenekarnál. 

Fotó: www.mavzenekar.hu

A 2018-2019-es évadban ismét tíz bérletsorozatot mutat be a MÁV Szimfonikus Zenekar a Művészetek Palotájában, a Zeneakadémián, az Olasz Kultúrintézetben, a Festetics Palotában, valamint a Magyar Nemzeti Múzeumban. Mindemellett számos hazai és külföldi bérleten kívüli előadással várják a közönséget, és folytatódnak nagysikerű családi koncertek is. Mozart, Beethoven, Liszt és tucatnyi más klasszikus mellett Kodály, Bartók, Gerschwin, Enescu vagy Grofé is hallható lesz majd a zenekar repertoárján. 

Az évad kiemelkedő eseménye lesz a MÁV Szimfonikus Zenekar japán turnéja, melynek apropója, hogy az ország 150 évvel ezelőtt vette fel a diplomáciai kapcsolatot hazánkkal – illetve az akkori Osztrák-Magyar Monarchiával. A kapcsolat azóta is töretlen. A jubileumi év tiszteletére a MÁV Szimfonikusok Kobajasi Kenicsiróvezetésével 2019 májusában turnéra indulnak Japánba, melynek legnagyobb szabású eseménye a tokiói Suntory Hallban lesz, de több állomást is érint majd. A koncertkörúton részt vesz majd Rost Andrea világhírű szoprán is. 

Először lép fel Magyarországon szimfonikus zenekarral Roby Lakatos, aki Csaba Péter meghívására játszik majd együtt az együttessel. A virtuóz hegedűművész igen színes programot ígér a hallgatóságnak. Mint említette, minden lemezéről játszik majd. Igazi különlegességnek ígérkezik még az évadban Kesselyák Gergely miséjének bemutatója is, melyet az Angelica Leánykarral adnak majd elő. 

Fotó: www.mavzenekar.hu

Családias, baráti hangulat zenekaron belül és kívül

A MÁV Szimfonikus Zenekar egyik legfőbb értéke az a közvetlen, sok évtizedes kapcsolat, melyet a zenekar tagjai egymással és közönségükkel kialakítottak. Ez érezhető a koncerteken és a zenészekkel való találkozások alkalmával is. A zenekar mindehhez 2018 májusától megújult arculattal is jelentkezik. Az együttes értékeit képviselő, 21. századi eszközökkel megvalósított, szélsőségektől mentes kifejezésmódot gondolták a váltással megmutatni, egyúttal szeretnék elhelyezni a zenekart a hazai és a nemzetközi klasszikuszenei palettán is.

Az új arculat örömére, a 2018-2019-es évad bérletezési időszakának nyitányaként Open Day címmel megrendezik a MÁV Szimfonikusok nyárindító ingyenes programját. Június 2-án a zenekar művészeiből összeállított kamaraformációk a Károlyi-kertben, az Egyetem téren, a Mikszáth Kálmán téren, a Zenei könyvtár kertjében és az Építészek kertjében, valamint a Pollack Mihály téren zenélnek majd, nemcsak klasszikus stílusban. A minikoncertek körülbelül 15 percesek lesznek, a koncertek közötti időben pedig a zenészek a helyszínen maradnak, hogy az érdeklődőkkel zenéről, koncertekről, kulisszatitkokról beszélgessenek.

További információk ezen a linken.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.