Támadnak a múzeumok!

/ 2016.09.23., péntek 14:22 /

Hétfőn kezdődik és hét héten át tart majd a Múzeumok Őszi Fesztiválja országosan több mint ezer programmal. Iskolák, családok, figyelem! Éjszakai túra, nyomozás, meglepetések. 

Közel 1700 programmal várja országszerte a látogatókat több mint 150 muzeális intézmény a szeptember 26-án kezdődő és hét héten át tartó Múzeumok Őszi Fesztiválján. A 2016-os fesztivál jelmondata: Építs hidat – Híd, ami összeköt! Ezzel a legnagyobb magyar munkásságáról kívánnak megemlékezni, 225 éve született ugyanis gróf Széchenyi István, s a Széchényi család nagyban hozzájárult a magyar kulturális élet kialakításához, megalapozásához.

A rendezvénysorozat kiemelt célcsoportjai közé tartoznak a pedagógusok, az iskolai osztályok, az oktatási intézmények, a kisgyerekes családok. Idén először az őszi szünet idejére rendezvényekkel, múzeumi táborokkal is készülnek az intézmények. A Lámpás én vagyok – Tanárok éjszakája program elsősorban a pedagógusoknak szól, hogy minél jobban megismerjék a múzeumok adta lehetőségeket. Az óvodapedagógusoknak szintén lehetőséget nyújtanak a kapcsolatépítésre. Az Utazó Múzeum keretében a muzeális intézmények munkatársai kilépnek az intézmények falai közül, s meglepetésekkel irányítják a járókelők figyelmét ezen kulturális színterekre. A Mesterségek nyomában tematika keretében régi mesterségek élednek újjá.

Rendhagyó városnéző séták, biciklis túrák várják a vállalkozó szelleműeket a Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk! tematika keretében, ahol a múzeumi szakemberek a település avgy városrész kulturális, épített és természeti értékeit mutatják be. A 16+ Múzeumi találkozások – Rejtély a múzeumban programot elsősorban középiskolásoknak és fiatal felnőtteknek ajánlják: a résztvevők nyomozók módjára oldhatják meg a krimik világát idéző feladványokat. Az Alkossunk együtt! események a kreativitás és az innováció, a találmányok és a művészetek kapcsolatát állítja középpontja. A Múzeumi őszbúcsúztató keretében pedig kiállítás-megnyitók, közönségtalálkozók, szakmai előadássorozatok, jeles napokhoz kötődő rendezvények, játékos családi délutánok várják a közönséget. Idei ráadásként az 1956-os forradalom 60. évfordulójáról szóló múzeumi programok is lesznek.

A november 13-ig tartó 11. Múzeumok Őszi Fesztiválja szervezője a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ. A fesztivál eseményei és helyszínei az MTA SZTAKI által készített EVENT@HAND MOF ingyenes és offline mobil alkalmazásban is elérhetők. A Múzeumok Őszi Fesztiválja és a Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésének köszönhetően a fesztivál ideje alatt idén is lehet kedvezményesen szállást foglalni.

További információk itt.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.