valasz.hu/kultura/megmutatjuk-a-liget-projekt-legjobb-reszet-ez-lesz-a-szabolcs-utcai-korhaz-helyen-109430

http://valasz.hu/kultura/megmutatjuk-a-liget-projekt-legjobb-reszet-ez-lesz-a-szabolcs-utcai-korhaz-helyen-109430

Telefonreklám még soha nem volt ennyire hazug

/ 2018.02.09., péntek 14:05 /

Addicted To You – szól a Huawei nevű techcég új szlogenje. Magyarul: rád szoktam vagy megszállottad vagyok. A YouTube agresszív hirdetésközvetítője mostanában nagyjából minden ötödik lejátszás elé benyomja a mondat köré írt rövid reklámfilmet, így világszerte milliók láthatták már.

Erről van szó:

A csattanós sztori, hogy a mindenki által krónikus telefonfüggőnek hitt, még menet közben, az életét kockáztatva is a kis világító képernyőt bámuló lány VALÓJÁBAN nem is a mobil rabja, hanem a barátjáé.

Az általános üzenetté alakított sztori így hangzik: mondjanak bármit a rád mutogató hipokrita kretének, nincs baj non-stop telefonba révedéssel, hiszen az csak arról szól, hogy a kapcsolatainkat ápoljuk. Hogy társaságban legyünk. Hogy azokkal foglalkozzunk, akiket szeretünk.

Nem is tudom, láttam-e már hazugabb telefonreklámot. Bizonyítottnak mondható, hogy a telefonfüggőség létezik és komoly személyiségtorzításokra képes. Az amerikai Pew kutatása szerint a tengerentúli mobiltulajdonosok közel 50 százaléka azt mondja, nem is lenne képes élni a készüléke nélkül.

Ha drogot nem ad a gyereknek, miért vesz neki mobilt? – szólt az Index Tari Annamária pszichológussal készült minapi interjújának címe. Tari pont arról beszélt, hogy komoly szorongást okozhat a közösségi média kiskamaszkorban, miközben a gyerekek nem tanulják meg a felnőttkorhoz szükséges érzelmi stratégiákat.

És akkor a Huawei – a cég, aminek gyártóként elemi érdeke, hogy az emberek minél többet használják és cseréljék a telefonjukat – képes arról filmet forgatni, hogy a tipikus telefonfüggő nem is telefonfüggő, csak a szeretteivel foglalkozik. Micsoda sikoltozásokba öltöztetett, rézhasú, repedtsarkú, ritka fogú hazugság ez már?

A reklámban látható lányhoz hasonló mobilfüggők nem a kapcsolataikat ápolják, hanem Facebookot, fail videókat, pontagyú játékokat és Instagramot bújnak, 70 százalékban különösebb „koncepció” nélkül.

„A Föld nevű bolygó offline még mindig sokkal klasszabb” – mondta Tari Annamária az imént idézett interjúban. Igaza van.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Kínos válások: a Facebook mint koronatanú

Vagyontalanítják magukat, minimálbérről siránkoznak, a mamára íratják a cégeket, környezettanulmány előtt lenullázzák a lakást – hogy ne kelljen gyerektartást fizetni a saját gyermeküknek. Egy valamiről azonban megfeledkeznek: a Facebook ellenük vall.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.