felsooktatasirangsor.hu/kultura/online-mozgalmat-indit-lukacs-peta-a-bikini-gitarosa-103885

http://felsooktatasirangsor.hu/kultura/online-mozgalmat-indit-lukacs-peta-a-bikini-gitarosa-103885

A Média Építészeti Díja 2012

/ 2012.09.07., péntek 13:48 /

Hat épületet és öt tervet talált érdemesnek a nemzetközi előzsűri arra, hogy megmérkőzzön a Média Építészeti Díjára. A munkákat a tervezőik október 25-én, a megújult Katona József Színházban mutatják majd be a vezető magyarországi médiumok képviselőiből álló zsűrinek.


Az előzsűri meghozta döntését, amely szerint idén hat épület és öt terv indulhat a Média Építészeti Díjáért. A tavalyi tagok - Jan Kratochvíl, a legismertebb cseh építészeti napilap, az archiweb.cz főszerkesztője, Arpad Zachi PhD, az egyik legrégebbi román építészeti folyóirat, az Arhitext főszerkesztője, valamint Kazimierz Kwasek, a sikeres lengyel építészeti könyvesbolt, a w-a.pl tulajdonosa - mellett a zsűri idén két új taggal bővült: Maruša Zorec szlovén építészt és Götz Esztert is sikerült megnyerni.

Választásuk alapján a díjra regisztrált 47 épület közül a döntőben az elmúlt évek egyik legnagyobb szabású revitalizációs projektje, a Zsolnay Kulturális Negyed, a Szathmáry-Palota romjait újraértelmező rekonstrukció, a Győr-Kismegyeren épült, a kortárs szakralitást megtestesítő bencés templom, az európai színvonalú algyői Fehér Ignác Általános Iskola, egy erdő szélén álló egyszerű, mégis nagyvonalú családi ház, valamint a Budapesti Műszaki Egyetem csapata által épített Odoo-napház került. Az öt döntős tervet 77 projekt közül választották ki.

Az október 25-i díjátadó est folyamán - a benevezett épületek tervezői között - két különdíjat is kiosztanak. Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület idén második alkalommal jutalmazza azt a legjobb privát fejlesztést, amelyet nem az Egyesület tagjai - Magyarország legnagyobb, vezető ingatlanfejlesztői - valósítottak meg. Az IFK különdíj egyben jelzi azt is, hogy az építészeti minőség és siker közös munka eredménye, a fejlesztő hozzáállásán, tudásán és nyitottságán múlik. Idén először osztják ki a Holcim „Fenntartható építészetért" különdíját, amelyet annak az építésznek ítélnek oda, aki innovatív, fenntartható megoldásokat használt. Október 25-én a Katona József Színházban megrendezendő díjátadásra a szervező építészfórum.hu csapata vár mindenkit, aki érdeklődik a kortárs hazai építészet iránt.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.