Torras kimondta: nagy lehetőséget lát a tokaji furmint előtt

/ 2016.02.19., péntek 13:53 /
Torras kimondta: nagy lehetőséget lát a tokaji furmint előtt

A világ első gasztronómiai kongresszusát 1998-ban rendezték San Sebastiánban. Azóta is ez az egyetlen séftalálkozó, ahol a résztvevők meg is kóstolhatják a világhírű séfek legújabb fogásait. Február elején a Magyar Konyha magazin meghívására Budapesten járt Roser Torras, a Gastronomika kongresszus elnöke. Interjúnk a friss Heti Válaszban.

Tizennyolc éve, hogy Roser Torras felvetette: miért nem rendeznek kongresszust a szakácsoknak? Mindez San Sebastiánban, a világ gasztronómiai fővárosában történt, ahol a népesség számarányához viszonyítva a világon a legtöbb Michelin-csillag található, és ahova a világ minden tájáról a konyha miatt érkeznek a látogatók. A Gastronomika azóta világhírű lett: nincs olyan neves séf, aki ne mutatta volna be itt a legújabb kreációit.

2016-ban San Sebastián Európa kulturális fővárosa. Ennek ürügyén a szervezők szeretnének bemutatni egy kelet- és egy közép-európai ország gasztronómiáját is. Ezért hát Budapestre utaztak, hogy megismerjék a magyar konyhát. Négy nap alatt végigkóstolták Budapest legjobb éttermeit, Roser Torras, a Gastronomika konferencia elnöke, a Világ 50 legjobb étterme díjat átadó Restaurant Akadémia spanyol és portugál szekciójának igazgatója pedig interjút adott a Heti Válasznak, amelyben többek között arról beszél, hogy nagy lehetőséget lát a tokaji furmint előtt.

 

A teljes cikk a február 18-i Heti Válaszban olvasható, amely elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Sztankóczy András

Rosta legközelebb hétfőn 8 órától.

Már orbánozik az új osztrák kancellár

Nemzeti egység? Alázat? Jószomszédi kapcsolatok? Ugyan már – a nemrég megválasztott osztrák szocdem kancellár egyik első megszólalásában máris arcon sercintette országa nem baloldalra szavazó felét s egyben kiadósat orbánozott.