Tudja, ki a legnagyobb élő költő? A Magyar Idők kultúrharcosa megmondja

/ 2018.07.25., szerda 13:15 /
Tudja, ki a legnagyobb élő költő? A Magyar Idők kultúrharcosa megmondja

Parti Nagy Lajost tartja (Szőcs Géza mellett) a legnagyobb élő magyar költőnek Orbán János Dénes. Kulturális párbaj a Magyar Idők rovatvezetőjével, az állami íróakadémia fejével a digitális Heti Válasz legfrissebb számában!

Miközben a Magyar Időkben Szakács Árpád az állami intézményekből Orbán-ellenességük miatt már-már kitiltandó „liberális rettegők” közé sorolja, kollégája, a kulturális rovat vezetője a legnagyobb élő magyar költőként írja le – Parti Nagy Lajost.

Az állami íróakadémia fejeként is ismert Orbán János Dénest a liberálisok emelték fel itthon, s a Heti Válasznak elismeri azt is: kolozsvári kultúraszervező korában vendégül látott olyan „liberálisokat”, mint Grecsó Krisztián és Karafiáth Orsolya. S hogy mi táplálja mostani ádáz kultúrharcát? Miért olyan sértett „OJD”? A Heti Válasz vonatkozásában például emiatt a cikk miatt.

Az interjúból most kiderül, hogy „OJD” általunk megírt pénzhamisítási ügye diákcsíny volt csupán, amelyért alig hatezer forintnyi pénzbírságot kapott annak idején. Kiderül továbbá, hogy önbizalomban nem szenved hiányt a költő: Karafiáth például szerinte a hozzá írt versei miatt kerül majd be az irodalomtörténetbe, nem saját költeményei okán. Amúgy meg: Harry Pottert és Danielle Steelt is a liberálisoknak köszönhetjük. 

A teljes nagyinterjú a friss Heti Válaszban olvasható. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.