Tudta, hogy ifj. Mészöly Kálmán punkzenész volt? És azt, hogy az óbudai FŐTÁV-kémény tövében juhok legelnek?

/ 2016.09.23., péntek 19:55 /

Aki teheti, mindenképpen szerezze be az Óbudai Anziksz negyedéves kulturális lap legutóbbi számát, amíg még tart ez a szeptemberi ráadás nyár: olvashatunk benne igazi kedvcsináló beszámolót egy dunai evezős kirándulásról (túravezető: Soós Balázs!), beszélgetést Andrási Gáborral és Berhidi Máriával, az Óbudai Társaskör Galéria volt és jelenlegi vezetőjével, Burger Barna fotográfussal (vele legutóbb Sümegi Noémi csinált megrendítő interjút), Czigány György költő-szerkesztő-műsorvezetővel, Erdő Zsolttal és Kádár Viktorral, a Csajbringa Kft. alapítóival, Frigyesi Józseffel, aki a barátaival létrehozott régiségüzletről, „Ószeres Frici, a Gróf, és az igazi Zsola műintézetéről” mesél, Garamvölgyi Gusztávval, a Lajos utca fagyis bácsijával, Kovács Dávid rétesmesterrel, ifjabb Mészöly Kálmánnal, a „kis Kálmi”-val, aki punkzenei kalandjairól is mesél (bizonyító fotóval a Cerberus formációról!) és Varga Imre szobrásszal – de megismerkedhetünk a braunhaxlerek történetével, Huszka Imre juhásszal, aki az óbudai FŐTÁV-kémény tövében legelteti nyáját és fény derül az alábbi Esterházy-passzus hátterére is, Mészáros Gabriella, a Borkollégium igazgatójának jóvoltából:

„…ha szerencsém van, még nem biztos, végre lesz egy törzshelyem, egy törzsvendéglőm, fiatal, becsvágyó szakács, és így tovább, hosszabban majd másutt. Szóval végigmennek az Emőd utcán a Nánásiig, s ott rögtön balra a másik oldalon, a PELIKÁN. Nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz itt – velünk.”

És még annyi mindenről szó esik... Egyszóval: keressék az Óbudai Anzikszot a III. kerület kulturális intézményeiben és forgalmas pontjain! Érdemes.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.