Tündérkerti históriák Viszákon

/ 2017.07.14., péntek 16:30 /
Tündérkerti históriák Viszákon

Július 17-23-ig Viszákra vár mindenkit Szarvas József színművész és a helyiek, különféle színházi előadásokra. A programsorozattal idén a tíz éve elhunyt Kaszás Attilára is emlékeznek, aki Szarvas József jó barátjaként kezdettől támogatta és bátorította a színművészt, hogy az őrségi településen érdemes kultúrpajtát kialakítani és azt programokkal megtölteni. Az eddigi sikerekről, tapasztalatokról és sok egyébről is tavaly nyáron beszélgettünk hosszabban a Nemzeti Színház művészével.

A rendezvény életében az idei év fontos fordulópontot: amellett, hogy a 2017-es nyári programok felvonultatják az elmúlt tíz év munkájának színházi, művészeti és népművészeti értékeit, a pajtaszínház új utakat is kezd. Az idei program ugyanis már abban a tudatban formálódott, hogy a következő, 2018-as évadban a pajtaszínház arculatát és szakmai programját már a leginkább a Vecsei H. Miklós-ifj. Vidnyánszky Attila alkotói kettőse által körvonalazott Sztalker Csoport határozza meg.

Szarvas József szándéka az, hogy a jövőben a Kaszás Attila Pajta Színház önálló bemutatóval színesítse a nyári színházi palettát, minden évben. „Folyamatosan figyelek arra, hogy munkánk szándékát, hitelességét megőrizzem. Az előadóművészek is évadjainknak visszatérő közreműködői, így elérkezett az ideje, hogy állandóságot teremtve, fiatal korosztállyal folytassuk, már nem csak befogadó szándékú munkánkat. Így találkozott össze a Kaszás Attila Pajta Színház szándéka a Sztalker Csoporttal” – mondta el Szarvas József. A Sztalker Csoport idén Shakespeare Rómeó és Júliájával szerepel a rendezvényen, július 19-én, este fél nyolctól.

A jubileumi programra erdélyi, felvidéki, budapesti színházak kiválóságain kívül, a magyar amatőr pajtaszínházak is bemutatkoznak, az „Örökségünk Kaszás Attila” program jegyében.

A Kaszás Attila Pajta Színház programjai

Július 18.; 19.30 Tündérkerti históriák és egyéb költemények (a Kaszás Attila Pajta Színház produkciója, fsz: Szarvas József)

Július 19.; 17:00 A két gyakás; A homokbödögei Szó és Kép Színpad előadása

19:30 Shakespeare: Rómeó és Júlia (rendezte: Ifj. Vidnyánszky Attila)

Július 20.; 19:30 Rejtő Jenő élete és művei nyomán: Szájon lőtt tigris (a Nemzeti Színház produkciója, fsz: Olt Tamás)

Július 21.; 19:30 Griskovec: Hogyan ettem kutyát (a felvidéki CsaVar Színház előadása)

Július 22.; 16:00 Helén és a tehén (Bókaháza, Bokréták Színpad); Komédiák (Vasvári Játékszín); Szerelek (Kecskeméti Katona, Kamra)

19:30 Kocsis István: A tér (a marosvásárhelyi Yorick Studió produkciója, fsz: Sebestyén Aba)

Július 23.; 18:00 „Csoda” – válogatott pillanatok (Szarvas József kiállítása, megtekinthető: augusztus 20-ig 10.00 és 18.00 óra között)

Belépő az esti előadásokra: 1200 forint.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Alakul a Budapest–Tel-Aviv-tengely – kulcsszerepben Finkelstein

Hasonlóan gondolkodik az izraeli és a magyar kormány Soros Györgyről és a migrációról. De Benjamin Netanjahu budapesti útja azt is jelzi: a zsidó állam nyit az őt a nyugatiakkal ellentétben alig kritizáló visegrádiak felé. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.