valasz.hu/kultura/legendas-piarista-tanitora-emlekeznek-127066

http://valasz.hu/kultura/legendas-piarista-tanitora-emlekeznek-127066

Utálja a magyar dalt? Nem baj. Most akkor is örüljön!

/ 2018.05.11., péntek 10:50 /

Nem muszáj szeretni az AWS Viszlát, nyár! című szerzeményét. Előfordul, hogy az ember nincs odáig a popos numetálért, annak is kiszámítható, különösebb ötleteket nélkülöző változatáért. 

Csakhogy ez most nem számít. Másnak meg tetszik. Csupa-csupa magánügy.

Akár tetszik (a dal), akár nem, közösen érdemes most örülnünk a sikerének, annak, hogy döntős lett tegnap. Nem csak azért, mert magyar versenyzőnek alapból szorítunk, bárhol, bármilyen versenyen. Nem is azért, mert érdekel minket az Eurovíziós Dalfesztivál. (Jelentősége annak utoljára akkor volt, amikor az ABBA berobbant általa. Több mint negyven éve tehát.)

Az AWS részsikere azért fontos, mert visszaigazolás A Dal készítőinek, zsűrijének. Hogy jó úton járnak, nem szemben az árral haladnak, amikor hosszú évek után végre valódi zenekarokat is felengedtek a színpadra, sőt, a magyar döntőbe is. Az AWS ugyanis valódi zenekar, 12 éve létezik, saját dalai, lemezei vannak, végigjátszották már az összes magyar fesztivált... Ez látszik is az előadáson. Úgynevezett: teljesítmény. Az van nekik. Meg tapasztalat. Nem csupán tévéstúdiókban. Emberek előtt, színpadon.

Mivel A Dal itthon fontos terepe a hazai popzenének, hát csak így tovább, azaz még ígyebb! Még több valóságos zenekart a patikamérlegjeikkel untató tucatpop-producerek produkciói helyett!

Íme az elődöntős előadás. Elég erősre sikerült. Ráadásul a Linkin Park-énekes Chester Bennington tavaly nyári öngyilkosság miatt a műfajra világszerte is vetült némi figyelem az elmúlt időszakban, tehát akár be is jöhet Lisszabonban a stílus magyar hangja.

 

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.