Utolsó Gyerek Sziget

/ 2018.06.22., péntek 18:30 /

Fotó: Gyereksziget.hu

Az idei év az utolsó, amikor megrendezik az ingyenes programokkal teli Gyerek Szigetet a Hajógyári-szigeten, és ez az utolsó alkalom most lesz, június 23-24-én. A búcsúhétvégén a gyerekek még egyszer birtokba vehetik kedvenc játékaikat, de lesznek újdonságok is. Ilyen például a Mesés Lovasudvar, ahol ingyenes sétalovagoltatással várják a kicsiket, a bátrabbak pedig kipróbálhatják, milyen lehet lovas színészként jelmezben felülni egy ló hátára.

A sportrajongók a futball vb jegyében továbbra is focizhatnak, vagy ügyességi játékokon próbálhatják ki magukat, de lesz trambulin és Sárkány kertje Shaolin akadálypálya is. A Kézműves Palotában a tűzzománc-készítés, a papírmerítés, a különleges fonás és a habkarton építészet fortélyait lehet majd elsajátítani, de gond- és molyűző babák is készülnek.

Fotó: Gyereksziget.hu

A Karamella Cirkuszvilágban ismét a Rippel-fivérek lesznek a porondon, tőlük lehet artistáskodást tanulni, de lesz Bohócoskola és Bohócerdő is. A Gyerek Paradicsom természettel kapcsolatos témákkal és programokkal várja most is a kicsiket: a felelős állattartásról és az állatmentésről lesz szó, és eljön a Rex Kutyaotthon néhány lakója, akik közül választani is lehet. Június 23-án, szombaton a Jane Godall Intézet előadásán megtanulhatják a gyerekek, miért káros a környezetre a nylonzacskók használata, aki pedig ügyesen válaszol a totó kérdéseire, még egy „újratáskát” is nyerhet.

Ezen a hétvégén is barangolhatnak a gyerekek Kukutyinban, felfedezve a mesterségeket, barátkozhatnak állatokkal az Állatsimogatóban, tudományokkal ismerkedhetnek a Csodák Palotájában, és a Modellezők Tere is várja az elmélyült alkotókat. Fellép a Majorka Színház, a Rutkai Bori Banda, Radványi Balázs és Varró Dániel közös műsora után Paprikajancsi vásári bábjátéka szórakoztatja a közönséget, végül Kárász Eszter és az Eszterlánc mesezenekar búcsúztatja a Generali Gyerek Szigetet.

A részletes program itt.

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.