valasz.hu/kultura/a-nehezebb-ut-jobban-esik-kollar-klemencz-laszlo-irodalomrol-es-a-popzene-szinvonalarol-129224

http://valasz.hu/kultura/a-nehezebb-ut-jobban-esik-kollar-klemencz-laszlo-irodalomrol-es-a-popzene-szinvonalarol-129224

Varázslatos tájak és sípályák Alsó-Ausztriában

/ 2013.12.17., kedd 07:06 /
Varázslatos tájak és sípályák Alsó-Ausztriában

Ma már nem kell fél napot az autóban ülni ahhoz, hogy minőségi sípályákat és csodás tájakat találjanak a magyar síelők. Alig 400 kilométerre Budapesttől, és csupán 200 kilométerre a határtól számtalan sípálya és természeti csoda várja az Ausztriába látogató magyarokat, akik közül egyre többen választják a nyugati szomszéd kínálta lehetőségeket, nemcsak az utak kiváló minősége, a közelség, hanem a kedvező ajánlatok és az utánozhatatlan osztrák vendégszeretet miatt is.


Míg korábban Ausztriában elsősorban Stájerország és Karintia síközpontjai vonzották a magyar turistákat, addigra most már Alsó-Ausztria, ezen belül Mostviertel is kezd egyre kedveltebb síparadicsommá válni. Az osztrák idegenforgalmi hivatal budapesti kirendeltségének tájékoztatása szerint a 2011-12-es téli szezonban 267 ezer magyar vendég összesen egymillió-tizenhatezer vendégéjszakát töltött Ausztriában, és ez a szám folyamatosan nő, ahogy a magyarok kezdik felfedezni a többi osztrák síterepet. 

 

 Sípályák Budapesttől Szombathelytől
Hochkar 421 km
 254 km
Lackenhof393 km 229 km
Annaberg365 km202 km
   

Az Alsó-Ausztriában található Mostviertel régióban csodálatos sípályák, csendes téli ösvények és varázslatos panorámák várják a síelőket. A Bécs közelében található terület az alpesi síelés bölcsőjének számít. A sportág mára világhírűvé vált képviselője, Mathias Zdarsky 1905-ben itt - a Lilienfeldnél található Muckenkogelen - rendezte a sísport első műlesikló versenyét. A Heti Válasz Online három különböző helyszínen járt, hogy megbizonyosodjon a régió kínálta lehetőségekről.


Göstling  - Hochkar : Bécstől mindössze 150 kilométernyire található Göstling és a Hochkar síterep. A Hochkar a Keleti-Alpok legmagasabban fekvő, és egyben hóban leggazdagabb alpesi központja, ahol novembertől április végéig garantált a hó. Összesen 9 felvonó és 18 kilométernyi különböző nehézségi fokú (5, 5 km kék, 10km piros, 3, 5 km fekete és 0,8 km kivilágított)sípálya áll itt a síelők rendelkezésére. A snowboardosok pedig a Hochkar funparkban próbálhatják ki magukat. 

Aki nyugodtabb kikapcsolódásra vágyna, az számtalan téli túraút közül válogathat, de próbára teheti magát a Hochreit fennsíkon található sífutópályákon vagy részt vehet egy vezetett hótalpas túrázáson is, de akár egész napos pihenőprogramot lehet tervezni környékbeli Ybbser Solebad élményfürdőbe. 

Hochkaron nagy erőkkel készülnek a szezonra, hiszen elsőként nyitnak pályaszállásokat, rögtön kettőt az év végén. A négy csillagos szállók közül az egyik közelebb van a pályához, mint a másik. Az új JUFA hotel elsősorban a  fiatalokra és a családosokra specializálódik. A reggelivel vagy félpanzióval is foglalható szállások több fajtája is. A Jufa Hotelben mozi, hatalmas tornaterem, tekepálya, mászófal, teniszpálya, wellness-részleg is várja a látogatókat, de konferenciák és csapatépítő tréningek megrendezésére is alkalmas a szálló, hiszen több, nagyméretű teremmel is rendelkeznek.

Valamivel kisebb és elegánsabb a hochkari Joschi Sporthaus ami szintén 4 csillaggal rendelkezik. A szálloda hegyre és a pályákra néző szobákkal, wellness részleggel, étteremmel és bárral illetve saját síbolttal és kölcsönzővel is rendelkezik.  A Joschi Sporthaus 51-92 Euró körüli összegért foglalható.


Lackenhof
- a hegyi falucska Lackenhof 810 méter magasan fekszik az Ötscher lábánál. A legtöbb szálláshely itt a felvonóállomások közvetlen közelében található, sőt akár síléceken is megközelíthető. Van 3 kilométer hosszú, széles családi pályájuk; közepesen nehéz az 5 kilométer hosszú Riffel-lesiklópályjuk, amely csodás panorámát kínál a Kis-Ötscherre. A sífutók összesen 21 kilométernyi, tökéletesen jelzett és három különböző nehézségi fokú sífutópályán hódolhatnak kedvenc időtöltésüknek, a túrázóknak pedig 10 kilométernyi téli túraösvény áll rendelkezésére. A freestylerekről sem feledkeznek meg, nekik a lackenhofi Snowpark nyújthat szórakozást.

Annaberg - kisebb, de annál stílusosabb területként mutatkozik be Annaberg. A változatos síterep elsősorban a családok és az élménysíelők körében kedvelt. Itt mindenki megtalálhatja, amit keres: FIS versenyeknek otthont adó sípályák és buckás pályák a sívirtuózoknak és snowboardosoknak, lendületes hegyoldalak a hobbi síelőknek és szelíd lejtésű lesiklópályák a családoknak, valamint a kezdőknek kedveznek. Kilenc modern felvonó köti össze az összesen 20 kilométernyi sípályát. Ezenkívül 18 kilométernyi sífutópálya, lovas szános kirándulás és hótalpas túrázás is szerepel a programkínálatban.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.