Világmárka lesz a Virtuózok

/ 2018.05.16., szerda 14:23 /

Megvásárolta a Virtuózok tehetségkutató licencjogait a Fulwell 73 produkciós vállalat, mely Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban is elindítja a műsort – jelentette be New Yorkban Peller Mariann, a Virtuózok alapítója és vezérigazgatója.

Volt már példa arra, hogy magyar műsor licencét megvásárolják a világban?

Talán szórakoztató műsor esetében már előfordult, de arra, hogy egy kulturális műsor licencét sikerüljön eladni a nemzetközi piacon, tudomásom szerint még nem volt példa.

Hogy is kezdődött öt évvel ezelőtt?

Klasszikus zenei koncerteket szerveztem Európában és Magyarországon, és láttam, hogy sem a közönség soraiban, sem a színpadon nem igazán ülnek fiatalok. Tisztában voltam vele, mennyire fontos érték a klasszikus zene, és mivel akkoriban nagyon népszerűek voltak a tehetségkutatók, azon kezdtem gondolkodni, hogyan lehetne ezt a műsort a komolyzenével kombinálni.

Hogy jutott el a Magyar Televízióhoz?

Megkerestem minden magyarországi tévétársaságot, de akkor még kevesen hittek abban, hogy a komolyzene vonzhatja a nézőket. Szerencsére a Magyar Televízió látott benne fantáziát, és főműsoridőt ajánlott, a péntek estét; ez mindent eldöntött.

Mikor dőlt el, hogy az ötlet sikerre van ítélve?

Már az első évben, hiszen az egyik nagy kereskedelmi tévé nézettségét megelőztük, a másikét megszorongattuk. Idén már a negyedik évad fut, s a műsor és a mozgalom nagy sikert ért el.

Hogyan lett híre a világban?

Nem úgy kell elképzelni, hogy öt éve kidolgoztuk az ötletet, és azóta csak az eredményekre várunk. Rengeteg munkát fektettünk a márkaépítésbe. Először Magyarországon védettük le a műsor licencét, majd az Európai Unióban, és azóta még harminc országban.

Kapott ajánlatokat, hogy adja el?

Elton John már 2015-ben szerette volna megvenni a műsort, de számomra kiemelten fontos volt, hogy magyar kézben maradjon. A rögösebb utat választottam, de megérte. Cégtársunk most a klasszikus zenei élet legnagyobb ikonja.

Hogyan sikerült Placido Domingót meggyőzni, hogy szálljon be az ön által létrehozott – angliai székhelyű – Virtuosos Holding részvénytársaságba, és finanszírozóként is támogassa a Virtuózokat?

A maestro évek óta figyelemmel kíséri a munkánkat, támogat minket, számára is fontossá vált az ügy. A tehetséges gyerekeket meghallgatja, mesterkurzusokat tart, és koncerteztünk is már vele.

Mikor láthatja a Virtuózokat az amerikai és az angol közönség?

Ugyanakkor szeretnénk indulni ebben a két országban, valamint Kínában, ugyanis a közelmúltban kínai befektetők is csatlakoztak hozzánk. Folynak az előkészületek, terveink szerint a műsor másfél év múlva indul.

Meg lehet ebből gazdagodni?

Milyen értelemben? Ha sikerül elhozni a komolyzenei kultúra reneszánszát, legyen szó több befogadóról vagy alkotóról, akkor az gazdagság mindenki számára. A műsor hatására már most is 14 százalékkal nőtt a hazai zenei iskolákban tanulók aránya. Ha ezt el tudjuk érni a világban mindenhol, akkor teljesült az álmunk. Persze álszerény sem szeretnék lenni, a közös szellemi nyereség mellé közös üzleti haszon is társul, ennek nagyobb részét, mint ahogy eddig is, további fiatal tehetségek felfedezésére és támogatására kívánjuk fordítani.

Peller Mariann
Budapesten született 1973-ban. 1991–96 között Münchenben tanult nemzetgazdaságtant. 1996-tól a Zsigmond Király Főiskola nemzetközi kapcsolatok szakán tanult. 2013-ban a Virtuózok tévéműsor gyártására megalapította a Classic Talents Hungary Kft.-t. 2018-ban Nagy-Britanniában létrehozta a Virtuosos Holding Ltd.-t.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.