valasz.hu/kultura/mit-tud-az-l-simon-altal-megmentett-kastely-119672

http://valasz.hu/kultura/mit-tud-az-l-simon-altal-megmentett-kastely-119672

Zenészek, énekesek, figyelem, álláslehetőség!

/ 2018.04.13., péntek 18:30 /

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar próbajátékot hirdet cselló szólamvezető és cselló tutti állásra, a Magyar Nemzeti Énekkar pedig énekeseket keres.

A cselló szólamvezetői állásra jelentkezők próbajátéka június 5-én lesz a Müpában, a Nemzeti Filharmonikusok próbatermében. A próbajáték háromfordulós, Haydn, Dohnányi, Beethoven és Bartók alkotásai is szerepelnek az eljátszandó művek között. Zongorakísérőt a próbajátékra a zenekar biztosít. Az álláshoz felsőfokú szakirányú végzettség és erkölcsi bizonyítvány szükséges. A szakmai önéletrajzot az alábbi címre kérik: mali.i@filharmonikusok.hu. Jelentkezési határidő: május 18.

A cselló tutti állásra a háromforduló próbajátékot június 6-án tartják, szintén a Müpában. Az állás betöltéséhez itt is felsőfokú szakirányú végzettség és erkölcsi bizonyítvány szükséges, a rövid szakmai önéletrajzot a fenti e-mail címen várja Mali István vezető zenekari menedzser. Jelentkezési határidő: május 18. Mindkét állást szeptember 1-től lehet betölteni.

A Magyar Nemzeti Énekkar is meghallgatást hirdet bariton és basszus szólamra, valamint basszus szólamvezetői megbízatásra szakirányú felsőfokú végzettséggel rendelkező énekesek számára. Jelentkezés részletes szakmai önéletrajzzal május 10-ig Tóth Antal menedzsernél a toth.a@filharmonikusok.hu e-mailcímen.

További információk itt

Kapcsolódó cikkek

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ezért viszik el Nagy Imre szobrát a Kossuth tér mellől

Immár biztos: elviszik a Nagy Imre-szobrot a Kossuth tér közvetlen szomszédságából, helyére valószínűleg a Nemzeti Vértanúk emlékműve kerül. Miért mondja az általunk megkérdezett történész, hogy a „Nagy Imre-kultusz” elleni hadjárat legalább egy évtizeddel elkésett? Megéri-e visszaállítani a Vértanúk terének 1945 előtti állapotát? Részletes háttér a július 18-i, digitális Heti Válaszban!

Így profitálna Macron a világbajnoki címből

Franciaország a világbajnoki diadal mámorában úszik, s az egy éve hivatalba lépett Emmanuel Macron államfő igyekszik a vezérszurkoló mezét magára ölteni. Kérdés, hogy az eddig ügyesen alakított szerep felváltja-e a hozzá mind jobban tapadó „gazdagok elnöke” képet. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Mi legyen a hajléktalanokkal? Válaszol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Októberből törvény tiltja, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen közterületen tartózkodjanak. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? De működhetnek-e hajléktalanszállóként az aluljárók? Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük. A teljes nagyinterjú a digitális Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.