Heti Válasz HETILAP

XIV. évf., 17. szám, 2014. ápr. 24.

Itthon

 • Ablonczy Bálint - 2014.04.23. - 10:48

  Folyt. köv.

  A sokat emlegetett konszolidáció egy fronton várhatóan elindul: a május 6-ára összehívott Országgyűlésben a Fidesz fontos pozíciókat engedne át az ellenzéknek. Az új igazságügy-miniszter Trócsányi Lászlóra közjogi pacifikálás vár, s a Lázár János vezette Miniszterelnökség alá kerülhet a közigazgatás. (Részletek a 17. heti lapszámban!)

 • Bódis András - 2014.04.23. - 10:52

  A harmadik forduló

  Az idei választási szezonban az uniós erőpróbát még egy önkormányzati voksolás is követi. A Heti Válasz szavazókörökre, településekre lebontva vizsgálta az április 6-i eredményeket, hogy kirajzolódjanak az őszi esélyek. A Jobbik, ha tovább menetel, akár 14 városvezetői széket is elhódíthat. (Részletek a 17. heti lapszámban!)

Világ

 • Szőnyi Szilárd - 2014.04.23. - 10:56

  Mennybe menők

  Mi köti össze korunk három nagy pápáját? XXIII. János elindította, II. János Pál beteljesítette, Ferenc pedig magasabb fokozatra kapcsolta az egyház megújítását. A hét végén a jelenlegi pápa szentté avatja két elődjét, a Heti Válasz pedig utánajár annak, hogy mitől csoda a csoda, lehetnek-e politikai megfontolások egy-egy kanonizálás mögött, és mi köze van a II. vatikáni zsinat meghirdetőjének egy whiskymárkához. (Részletek a 17. heti lapszámban!)

Kultúra

 • Laky Zoltán - 2014.04.23. - 10:59

  A jelen a jövő múltja

  Míg az ellenzéki sajtónak egy hátizsák elraktározása elég volt ahhoz, hogy Orbán-kultuszt kiáltson, Amerikában minden elnök emlékhelyet kap, ahol akár kutyáikat is bronzba öntik. A jelenkor dokumentálását ma már minden múzeum a feladatának tekinti, de a közelmúlt bemutatásában vannak adósságok idehaza. (Részletek a 17. heti lapszámban!)

 • László Dóra - 2014.04.23. - 11:01

  "Néha blöfföl az előadó"

  "Nekünk elsősorban "Magyarországon világhírű" zenekaraink voltak szinte mindig" - állítja Baráti Kristóf. A hegedűművész - aki márciusban tíz nap különbséggel vette át a Kossuth- és a Bartók-Pásztory-díjat - úgy tartja: az elégedettség a művész számára a hanyatlás kezdete. (Részletek a 17. heti lapszámban!)

hirdetés

HETILAP

hirdetés