Heti Válasz HETILAP

XIV. évf., 16. szám, 2014. ápr. 17.

Itthon

 • Ablonczy Bálint - 2014.04.16. - 12:12

  Roncsderbi

  A ciklus egészét meghatározó előválasztás lesz a baloldalnak a május 25-i európai parlamenti voksolás. A Bajnai- és a Gyurcsány-párt az életéért küzd, az MSZP-ben pedig "a rendpárti fordulat" okozott felfordulást. Ráadásul Őszöd miniszterelnöke a szocialistáktól szeretné kizsarolni a frakcióalakításához szükséges mandátumot. (Részletek a 16. heti lapszámban!)

 • Élő Anita - 2014.04.16. - 12:23

  Rozsdatemető

  Miskolc lett a Jobbik fővárosa, mivel harminc százalék feletti eredményt ért el mindkét itteni körzetben? Egyelőre nem, mert a baloldal a diósgyőri városrészben megelőzte őket, de a párt már a polgármesteri szék bevételére készül. (Részletek a 16. heti lapszámban!)

Világ

 • G. Fehér Péter - 2014.04.16. - 12:25

  Back to the USSR?

  A jelek szerint Oroszország nem adja fel Kelet-Ukrajna bekebelezésének tervét. Vlagyimir Putyin elnök vissza akarja állítani hazája szuperhatalmi helyzetét, ehhez pedig ki kell vonnia keleti szomszédját a nyugati érdekszféra befolyása alól. A donyecki oroszpárti tüntetők a múlt héten már ki is kiáltották a régió függetlenségét, s arról is döntöttek, hogy népszavazást kell tartani az Oroszországhoz való csatlakozásról. (Részletek a 16. heti lapszámban!)

Kultúra

 • O. Á. - V. N. V. - 2014.04.16. - 12:30

  Könyvbirodalmak csatája

  Egy hét múlva nyílik meg a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, melyre a könyvszakma szereplői - a sirámokat félretéve - azért összekapják magukat. A legfőbb kérdés a kulisszák mögött az: vajon egyeduralkodó lesz-e a piacon a Libri-Shopline, vagy talpra áll a csőd szélén álló Alexandra? (Részletek a 16. heti lapszámban!)

 • S. N. - 2014.04.16. - 12:35

  Pókember helyett Toldi

  Minden nemzet igyekszik saját irodalmi és történelmi hőseiről olyan filmeket készíteni, melyek képesek újabb és újabb nemzedékeket megszólítani. A mozis szuperhősökre nálunk várni kell, ám két színházi produkció is követendő hősöket - János vitézt és Toldit - állít a fiatalok elé. (Részletek a 16. heti lapszámban!)

hirdetés

HETILAP

hirdetés