Vujity Tvrtko, kamuhorvát vagy!

Puzsér Róbert / 2014.07.11., péntek 17:00 /

Az én problémám nem a nemzetiséged, és még csak nem is a személyed, hanem az, amivel és ahogyan a kenyeredet keresed.

Vujity Tvrtko, kamuhorvát vagy. Ez tény. Kár vitatni. Magyarnak születtél Pécsett, Balogh Szilárd néven. Tizenhét éves korodban eldobtad az apád nevét meg a nemzeti identitásodat, és helyette felvetted az anyádét. Annyira kamuhorvát vagy, hogy te adtad magadnak az új keresztnevedet úgy, hogy a születési nevedet lefordítottad horvátra. Te is tudod, Szilárd, hogy az anya családnevét fölvenni vagy a nemzeti identitást fölmondani sem magyar, sem horvát családokban nem szokás. Nem vagy magyarországi horvát. Hiába van papírod róla, hiába mondod el újra meg újra a tükör előtt, hiába beszéled a horvát nyelvet anyanyelvi szinten, hiába kened rám a megtiport délszláv nemzetiséged Tvrtko-nyálát. Azt, hogy horvát vagy, te kitaláltad magadnak, és ez az új név - kár lenne tagadni - jó trademarkja lett a krónikásnak, aki a délszláv háború pokoli történeteinek a sapka alól hangot ad.

A teljes Facebok-bejegyzés itt olvasható

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.