Magyarok a piacon

Egy kicsi mozgás

/ 2010.08.12., csütörtök 15:58 /

Egy kipihent és egészséges dolgozón több a nyereség, mint amibe egy sportbérlet kerül - e gondolat alapján hozta létre a Klub Rekreációt Schneider Balázs. A vállalkozás ma közel száz cég dolgozóinak biztosít kedvezményes belépést harminc sportlétesítménybe.

Partnereik között az olajtársaságtól kezdve a médián át az építőiparig sokféle vállalat megtalálható. Van valami közös pont, ami alapján megkeresik önöket?

Főként a modernebb vezetésű, vagy a multinacionális vállalati kultúrájú cégek vevők a szolgáltatásainkra. Itt a mindennapok része az a gondolkodás, hogy több a nyereség a kipihent és ritkábban beteg dolgozókon, mint amennyibe a sportbérletük kerül. Emellett azok a vállalkozások kapnak a lehetőségen, ahol viszonylag sok fiatal dolgozik. Ők tudatosabban építik életükbe a mozgást, és aktivitásukat az is motiválja, hogy egy edzőterem jó helyszín az ismerkedésre is.

Utóbbi netán saját tapasztalat?

Tulajdonképpen én is így ismertem meg a feleségemet: úszóedzőként dolgoztam ott, ahová ő úszni járt.

Csak vállalatok léphetnek kapcsolatba önökkel. Miért?

Sőt, csak olyan vállalatok, ahonnan legalább huszonöten kérnek bérletet. Szükségünk van arra, hogy sok potenciális ügyfelet kínáljunk egy sportlétesítménynek ahhoz, hogy kedvezményeket érjünk el. Így tudunk havi néhány ezer forintért olyan bérletet biztosítani, amellyel egy éven keresztül annyiszor megy sportolni a dolgozó, ahányszor kedve van, akár naponta többször is. De már dolgozunk egy olyan konstrukción, ahol ennél kisebb létszámmal is lehet csatlakozni.

Mennyire élnek aktívabb életet a csatlakozott dolgozók?

Hat-hét éve egy dolgozó havonta átlagosan három alkalommal használta a bérletét - ma már hét-nyolcszor teszi ezt. Tehát hetente kétszer eljárnak mozogni, ami azt jelenti, hogy lefektették az egészséges életmód alapjait. A csúcstartónk egyébként havi 38 alkalommal használta a kártyát.

A fitnesztermek, uszodák mellé beférnek a budapesti gyógyfürdők is?

Rengeteg nehéz és eredménytelen tárgyaláson vagyunk már túl az önkormányzati tulajdonú fürdőkkel. Amíg a piacról alkotott szemléletük nem változik, addig nem is reménykedhetünk a sikerben. Ugyanis míg egy fitneszterem tulajdonosa a bevételt látja a vendégben, és ezért kedvezményt is ad, addig ezek a vállalatok csak azt az embert, aki után takarítani kell.

Jelent konkurenciát az üdülési csekk vagy majd a Széchenyi rekreációs kártya?

Más jellegű szolgáltatást nyújtunk: az üdülési csekkel szinte mindent meg lehet venni, a rekreációs kártya pedig inkább a gyógyturizmust erősíti majd. Megtaláltuk a módját, miként lehet bérletünket a cafeteria-rendszerben is elérhetővé tenni. Talán egyedül ezen a területen kell versenyeznünk a többi lehetőséggel.SCHNEIDER BALÁZS

1975-ben született Budapesten. • Előbb testnevelés-rekreáció szakon, majd közgazdászként szerzett diplomát. • 1999-ben indította el vállalkozását. • Nős, két fiú édesapja.Ezreket tornáztatnak

A tanulmányai során vizsgált külföldi példák - ahol a dolgozóknak a vállalat által üzemeltetett sportlétesítménybe szinte kötelező járni - adták az ötletet Schneider Balázs cégéhez. Mivel itthon a legtöbb társaságnak nem is volt sporttelepe, kézenfekvőnek tűnt egy olyan rendszer kialakítása, amely a meglévő sportcentrumokra épül. A kezdeti nehézségek után a fordulatot 2002-ben, az egyik nagy, külföldi tulajdonú könyvvizsgálócéggel kötött szerződés hozta meg, s ma már 96 vállalkozás több mint 6000 dolgozója élhet e kedvezményes sportlehetőséggel. A vállalkozás, melyben a tulajdonos házaspár mellett még ketten dolgoznak, rendezvények, sportnapok és csapatépítések szervezésével is foglalkozik. Árbevétele eléri a 250 millió forintot.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.