Magyarok a piacon

Luxusszépség

/ 2014.06.20., péntek 08:30 /

Prémium kategóriájú biokozmetikumokat és kezeléseket fejlesztettek ki magyar szakemberek. Torhosi Tünde, az Organic Spirit Hungary Kft. egyik tulajdonosa szerint fontos, hogy a befektetés és a gyártás is hazai kézben legyen.

Torhosi Tünde

Torhosi Tünde

Fotó: Lenyó László

 

Polcsorokat töltenek meg a drogériákban a kenceficék. Érdemes belevágni egy új termék fejlesztésébe?

A befektetői csoport komoly háttérrel rendelkezik, Magyarországon felépítettek már egy négy- és egy ötcsillagos superior szállodát. Nyitott emberek, akiknek fontos az egészségmegőrzés és az egészségtudatosság. Ezért vetődött fel, hogy a hotelekben ne csak a szolgáltatások tükrözzék ezt a szemléletet, hanem legyen olyan termék is, amellyel hosszabb távon, otthon is meg tudjuk szólítani a vendégeinket.

Mennyi idő kell egy új kozmetikai szer kifejlesztéséhez és a tesztelésekhez?

A fejlesztés három évig tartott, de az ötlet korábbi, ugyanis azt tapasztaltam: a hazai piacon elérhető termékekből nehéz egyedi, szállodai, luxuskategóriás kezeléseket összeállítani, abszolút biokozmetikum pedig egyáltalán nem volt elérhető professzionális szinten.

Hogyan nyerték meg ehhez a Magyar Tudományos Akadémiát?

Ismerősök ismerősei által jutottam el Gyovai Viola okleveles biológushoz, az MTA kandidátusához, aki Magyarország egyetlen olyan kozmetikai vállalatát vezeti, amely a világ legszigorúbb feltételeinek megfelelve gyárt biotermékeket. Ő lett a fő segítségem.

 

Életelixírt adnak
Az Organic Spirit Hungary Kft.-t 2012-ben alapították azzal a célkitűzéssel, hogy organikus eredetű biokozmetikai termékcsaládot és kezeléseket fejlesszen ki. A 19 mySPIRIT skincare termékből álló paletta nemrég tíz új taggal bővült, egyebek mellett kisbabáknak szánt kozmetikumokkal és két napvédő krémmel. A cégvezető-résztulajdonos Torhosi Tünde mellett a vállalat két külsős munkatársat foglalkoztat. Nettó árbevétele tavaly 47 millió forint felett volt.

Most a natúr és a természetes kozmetikumok a menők. Ezért döntöttek a biokozmetikum mellett?

Nem; ezt egyébként is fontosnak tartom. Olyan sok ma már a bőrprobléma, az illat- és adalékanyagokkal pedig már a kisbabák bőrét is megterheljük, pedig nekik még semmi szükségük nem lenne erre.

A termékek egy webshopban és a szállodákban érhetők el. Nem szűkítették le nagyon a terjesztési lehetőségeket?

Szerencsére a szállodák most pünkösdkor is megteltek, örömünkre főleg magyar vendégekkel. Sokan vásárolnak a krémekből helyben, a kezelés után, s ebből komoly bevétel keletkezik. Nemrég egy nürnbergi biokiállításon adtam elő, ahol hatalmas érdeklődést váltott ki a termék; most tárgyalunk az egyik legnagyobb német biowebshoppal a forgalmazásáról.

Mit gondol, csökkenthető az import kozmetikai termékek aránya a hazai piacon?

Szerintem nagyfokú professzionalitás összpontosul Magyarországon, nemcsak a kozmetikában, más területeken is, így bízom benne, hogy igen. A 21 éves fiamon pedig azt látom: a fiatal nemzedék egyre inkább támogatja ezt a törekvést.

Torhosi Tünde

1968-ban született Keszthelyen.

• Vegyésztechnikusból lett mesterkozmetikus.

• 2006 óta dolgozik a hévízi NaturMed Hotel Carbonában, emellett részt vett a sárvári Spirit Hotel spa- és beautyrészlegének tervezésében.

• Egy fiú édesanyja.

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.