new.valasz.hu/magyarokapiacon/magyar-ceg-svedcsavarral-76975

http://new.valasz.hu/magyarokapiacon/magyar-ceg-svedcsavarral-76975

Magyarok a piacon

Megmozgatni az országot

/ 2018.04.25., szerda 15:44 /

„Akinek nincsenek elérhetetlen vágyai, az az elérhetőt sem éri el” – vallja Balczó Andrással a munkavállalóknak kedvezményes sportbérletet biztosító All You Can Move egyik ügyvezetője, Mihalik Zsuzsa.

Nyolc év telt el azóta, hogy lapunk ugyanebben a rovatban bemutatta az All You Can Move-ot. Akkor közel száz cég dolgozóinak biztosítottak kedvezményes sportolást – most hol tartanak?

Úgy látszik, a növekedésünk nem időarányos, ugyanis mostanra túlléptük az 1200-at, a klubtagok száma pedig meghaladja az 50 ezret. Kevés olyan nagy cég van Magyarországon, amely nem a partnerünk, úgyhogy a jövőben egyre inkább a kis- és középvállalatokra kell koncentrálnunk. Közel 20 éve indultunk, akkor még öt sportlétesítménnyel álltunk kapcsolatban – most ez a szám 700 fölött van.

Határ a csillagos ég?

Ez családi vállalkozás, melyet örökségül szeretnénk hagyni, ezért nem az „utánunk az özönvíz” elvet valljuk. A hirtelen növekedés helyett a fenntartható építkezésben hiszünk, a folyamatos, állandó munkában, a szerves fejlődésben. Ettől függetlenül vannak nagyszabású terveink: jó lenne például mind a négymillió magyar munkavállalót a klubtagjaink között tudni.

A fenntarthatóság jegyében?

A nemrég életműdíjat kapott öttusázó, Balczó András elvét tettük magunkévá: „Akinek nincsenek elérhetetlen vágyai, az az elérhetőt sem éri el.” A négymillió klubtagot egyébként ambiciózusnak tartom, de nem teljesen elérhetetlennek. Az AYCM SportPass kiváló céges motivációs eszköz – és mi más lenne a munkaadó célja a béren kívüli juttatásokkal? A rendszeres sportolás egészségesebbé, lelkesebbé, teherbíróbbá teszi az embert; ez a munkavállalóknak és a vállalatoknak is rendkívül előnyös. És az államról még nem is beszéltünk. A megelőzés, az egészségmegőrzés lehetőségének biztosítása valójában állami feladat, melyhez mi az erőfeszítéseinkkel nagymértékben hozzájárulunk.

Amennyiben a munkavállaló jó kondija nem szükséges közvetlenül a munkájához. Egy rendőr vagy egy modell például nem kaphat klubkártyát. Miért?

Tizenkilenc éve azt tűztük ki célul, hogy a bérből és fizetésből élők számára biztosítunk jutányos és korlátlan sportolási lehetőséget, az ő rekreálódásukat, szabadidősportjukat támogatva a kártyánkkal. Akinek a jó kondíció, fizikum a hivatása, annak a munkáltatója vagy egyesülete meg tudja teremteni a testedzés feltételeit.

A számok azt mutatják, hogy bírják a terhelést.

Erős cég vagyunk, de ez nagyrészt épp a megfontolt építkezésnek köszönhető. Még így is többször előfordult, hogy megrendült alattunk a talaj, vagy olyan hibát vétettünk, ami miatt újra kellett gondolnunk a stratégiánkat. Sokáig bárki vehetett kártyát, de a sportlétesítmények visszajelzései ezzel kapcsolatban nem voltak pozitívak, hiszen nem az ő bérletüket vették az emberek, hanem a jóval olcsóbb AYCM SportPasst. Ekkor erőteljesen meg kellett határoznunk a célcsoportunkat, hogy olyan új embereket vigyünk a termekbe, akiket a létesítmények kevésbé tudnak megszólítani, így szűkült a kör a munkavállalókra. Hiszek benne, hogy fejlődést csak úgy lehet elérni, ha képesek vagyunk szembenézni a hibáinkkal. Rossz példát bőven találunk a közéletben: az ellenzék több ciklus óta a megújulásról beszél, aztán minden választáskor megismétlik ugyanazokat a ballépéseket, amelyek az előző kudarchoz vezettek.

Hatással van az AYCM működésére a politikai környezet?

Csak annyira, mint minden vállalkozásra. Amikor 2009 májusában a kormány megemelte az áfakulcsot, az év végén veszteséget kellett elkönyvelnünk, hiszen a klubtagjaink nem fogadták volna el, ha év közben öt százalékkal megugranak az áraink. Lenyeltük a veszteséget, és alkalmazkodtunk. A politikához való viszonyunk egyébként is inkább fordított. John Kennedy néhai amerikai elnök ezt úgy fogalmazta meg, hogy „ne azt kérdezd, mit tud érted tenni a hazád, inkább azt, hogy te mit tudsz tenni a hazádért”.

És mit tudnak tenni a hazáért?

Már az alaptevékenységünk keretében is fontos társadalmi célért dolgozunk. Ezért egyébként – családi vállalkozások között egyedülálló módon – tavaly átvehettük a társadalmi felelősségvállalás díjat. Idén újabb nagy lépést teszünk ezen a téren: új, kedvezményes csomagot vezetünk be, melyet a gyerekükkel otthon maradó kismamák vehetnek majd igénybe. Napjainkban minden közügyekkel foglalkozó ember számára nyilvánvaló, hogy a népesedéssel kapcsolatos problémák megoldása halaszthatatlanná vált. Azt hiszem, valamennyi cégvezető felelőssége, hogy a saját területén tegyen valamit a válság megoldásáért. Ebben mint példaadóként – vagy divatos szóval: influencerként – szeretnénk elöl járni. Magam is háromgyerekes anyuka vagyok, így tudom, hogy minden apróság számít, ami könnyebbé teszi a gyerekvállalást.

Mihalik Zsuzsa
1962-ben született Budapesten. • Történelem–filozófia szakon, majd a jogi egyetemen szerezte diplomáit. • A Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese volt. • 1999-ben férjével, Schneider Balázzsal alapította a Klub Rekreáció Kft.-t. • Három gyermek édesanyja.

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.