Magyarok a piacon

Mobilaréna

/ 2012.09.12., szerda 18:17 /

A válságból csak saját fejlesztéssel lehet kitörni - vallja a Microsoftnak beszállító MultiSoft Kft. ügyvezető igazgatója. Kelemen Gábor cége többek között mobil eszközökről is bevethető vállalatirányítási szoftvereket készít.

Vállalatirányítás okostelefonról? Hogy van ez?

A vállalatirányítási rendszer mindent kezel: könyvel, nézi a raktárat, az eladásokat, támogatja az értékesítők munkáját. Maradjunk ez utóbbinál. Ha egy értékesítő a terepen, az okostelefonján vagy a táblagépén meg tudja nézni, hogy az ügyfelet érdeklő termékből van-e elegendő mennyiség a raktáron, s az mennyibe kerül, és azt tudja mondani: ha itt most megállapodunk, akkor én ezt le is foglalom és holnap szállítjuk, az hatalmas versenyelőny.

Adatvédelmi problémák, az üzleti titok kiszivárgása nem vetődhet fel?

Bárki lophat adatot, ha akar. De az adatátvitel, az internetes kapcsolat technikailag teljesen le van védve.

Mekkora az érdeklődés a termék iránt?

Meglepően nagy, eddig egy termékünk iránt sem volt ekkora. De el kell ismerni, hogy főleg külföldről. Szingapúrban már van aláírt szerződésünk, néhány perce kaptam meg egy svájcit, nemrég jött meg egy amerikai is. Az a csodálatos, hogy a mobil eszközök eladják magukat. Vannak a különböző online piacok, a Google Play, az Apple Store, ahova a fejlesztők felteszik a szoftvereket. És jönnek az érdeklődők. Nálunk ez volt az összes marketing.

A fejlesztés mindig kockázattal jár, válság közepén különösen. Hogyhogy mégis belevágtak?

Láttam, hogy nem lehet többet kicsikarni a piacból a hagyományos csatornákon keresztül. Szerencsére a cég nyereséges volt. Ilyenkor vagy bedobja az ember a törülközőt, vagy ha ezt nem akarja, akkor invesztálni kell. Ez az egész úgy jött, hogy a Microsoft Dynamics NAV rendszerhez értettünk, az okostelefon pedig igen érdekelte a kollégákat. De érdekes módon nehéz volt a fejlesztés szükségességéről meggyőzni őket. Most, hogy jönnek az első eredmények, már nagyon lelkesek.

Ugyan itt még vannak asztali számítógépek, de ha már mobil eszközökről lehet vállalatot irányítani, mit gondol, belátható időn belül eltűnnek a PC-k?


Szinte biztos. Németországban karácsony előtt mondták, hogy már a nyugdíjasok sem PC-t, sőt nem is laptopot, hanem tabletet vesznek.Kelemen Gábor

1955-ben született Nagykátán. A berlini Humboldt Egyetem matematika szakán végzett. Rövid ideig a Magyar Nemzeti Bank adatfeldolgozó osztályán dolgozott, majd a Számítástechnikai Koordinációs Intézet (SZKI, később Számítástechnikai Kutató Intézet és Innovációs Központ) következett. Nős, három gyermeke és három unokája van.Sikerre programozva

Az SZKI megszűnése után, 1991-ben alapította meg hét egykori munkatárs a MultiSoft Kft.-t. Kelemen Gábor a 2000-es évek elején kivásárolta partnereit, mert mint mondta, rájött, hogy "nem megy a közösködés". A cég ma közel 60 főt foglalkoztat, árbevételben alulról közelítve meg az egymilliárd forintot. Vállalatirányítási rendszerek mellett foglalkoznak diktálási szoftverekkel, CRM-mel (ügyfélkapcsolatok kezelése) és van egy Androidra és iPhone-ra - egyelőre - ingyenesen letölthető traffipaxjelző alkalmazásuk is.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.