valasz.hu/magyarokapiacon/melbourne-budapesten-125299

http://valasz.hu/magyarokapiacon/melbourne-budapesten-125299

Magyarok a piacon

Testre szabott utazás

/ 2017.08.23., szerda 16:47 /

„A Beontrips egyszerre nyújtja az online utazásszervező szolgáltatások rugalmasságát és a hagyományos utazási irodák biztonságát” – mondja a cég ügyvezető igazgatója, Orosz András.

Az online repülőjegy- és szállásfoglalási lehetőségek megjelenése miatt a közbeszéd már évekkel ezelőtt temetni kezdte a hagyományos utazási irodákat. Okkal?

Bár a klasszikus irodák üzleti modellje ma már sokaknak nem tűnik korszerűnek, ezek a cégek még mindig komoly forgalmat bonyolítanak. Az online foglalási lehetőségek nem adnak olyan biztonságot az ügyfélnek, mint az utazási irodák. Egy átlagos családi nyaralás utazási és szállásköltsége elérheti a több százezer forintot, ám ha magunknak foglalunk, elég egy kieső repülőjárat, és nemcsak a befizetett összeget, de az utazásra kivett szabadság jelentős részét is bukhatjuk. Egy irodán keresztül szervezett utazás annyival kiszámíthatóbb, hogy a társaság felelősséget vállal a lefoglalt szolgáltatásokért, és ha valami kiesik, kárpótolja az ügyfeleit.

Nemrég, a Green Holidays csődje után mégis közel kétszáz utas maradt Törökországban.

Ha egy társaság rosszul vagy tisztességtelenül gazdálkodik, előfordul, hogy csődbe megy – így van ez minden ágazatban. Az ilyen esetek indokolatlanul rossz fényt vetnek az utazási irodákra, pedig még a hasonló botrányok ellenére is biztonságosabb így nyaralni, mint saját szakállunkra. Egyébként a Beontrips, részben épp az ügyfelek bizalmának elnyerésére, a legtöbb utazási szolgáltatásért előre fizet, tehát nem fordulhat elő például, hogy az utas ne tudjon felszállni a hazafelé tartó gépre, mert nincs foglalása.

A Beontrips más tekintetben is újszerű: online utazási irodaként hirdetik magukat. Fából vaskarika?

Nem mondanám. Ez a legkorszerűbb ötvözete a jelenleg elérhető utazásszervezési modelleknek. Mivel bejegyzett irodaként működünk, a hatóság megköveteli, hogy rendelkezzünk az utasok védelmét garantáló vagyoni biztosítékkal. Mindeközben az online utazástervezés minden rugalmasságát és szabadságát meg tudjuk adni.

Az irodák előre kialakított csomagokat kínálnak. Ilyen keretek között hogy tudnak rugalmasak lenni?

A megfelelő informatikai háttérrel ma már megoldható, hogy az ügyfél magának állítsa össze a csomag tartalmát. Magyarországon mi vagyunk az elsők, akik ezt ilyen széles kínálattal megvalósítják. Előttünk csak olyan irodák voltak, amelyek a szokásos módon kialakították a maguk kötött kínálatát, majd legfeljebb meghirdették a weboldalukon is. A Beontrips rendszerében az érdeklődők mindig az elérhető legfrissebb utazási és szállásajánlatok közül válogathatnak, s az általuk kiválasztott szolgáltatásokból áll össze a csomag.

Az online utazásszervezés egyik előnye, hogy ma már a hivatalos vendéglátók mellett magánszemélyeknél is bérelhetünk szállást. A Beontrips képes kezelni az ilyen igényeket?

Az Airbnb és más közösségi alapú szállásközvetítő rendszerek integrálására több próbálkozás is van napjainkban, de mivel ilyen esetben a szállásadó igazolja vissza a foglalást, nehéz a folyamatot beépíteni a valós idejű utazásfoglaló rendszerekbe.

Így viszont az irodán keresztül szervezett utak le fognak maradni az árversenyben.

Nem feltétlenül, hiszen mivel előre fizetünk a szolgáltatóknak, komoly kedvezményeket tudunk kialkudni. Ráadásul nálunk tényleg úgy alakítható az utazás, ahogy az ügyfél szeretné: egy luxusszállodához is választhatunk fapados repülőt, és fordítva. Az utas döntésén múlik, hol húzza szorosabbra és hol engedi ki a nadrágszíjat.

Elvárható a turizmusban kevésbé járatos érdeklődőktől, hogy kibogarásszák a számukra épp megfelelő ajánlatokat?

Az ügyfeleinknek nem a „nyers” adatbázisokban kell kutatniuk – ez valóban életszerűtlen lenne. Az volt a célunk, hogy a legegyszerűbbé tegyük az utazástervezést, ezért létrehoztunk a weblapunkon egy interaktív térképet, melyen az érdeklődők pár kattintással kijelölhetik az érinteni kívánt úti célokat, és meghatározhatják, milyen közlekedési eszközzel utaznának. A rendszer mindig a legfrissebb ajánlatokat tartalmazza, ráadásul a repülőjáratok mellett a buszos és vasúttársaságok menetrendje is elérhető benne.

Online utazási irodaként elvileg bármilyen anyanyelvű közönséget megcélozhatnak. Tervezik, hogy nemzetközivé teszik a szolgáltatást?

Már indulásunkkor úgy alakítottuk ki a rendszert, hogy könnyen le lehessen fordítani új nyelvekre. Jelenleg a magyar mellett angolul és lengyelül érhető el az oldal, ami a terjeszkedésünk irányát is mutatja: Magyarország után elsőként Lengyelországban szeretnénk elindulni. Amikor belépünk egy új piacra, fel kell építenünk a bizalmat a közönségünkben. Sokak számára még mindig újdonság egy online utazási iroda, ezért bizonyítanunk kell, hogy érdemes minket választani. Ennek érdekében szeptembertől Lengyelországban is megkezdjük az oldal népszerűsítését.

Orosz András
1975-ben született Budapesten. • 1997-ben szerzett diplomát a Külkereskedelmi Főiskolán. • A Malévnál, majd a Wizz Airnél helyezkedett el. • 2016-tól a Beontrips Kft. alapítója és ügyvezető igazgatója.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Itt a könyvhét mérlege: idén egy bájos fiatal írónő asztala előtt kígyózott hatalmas sor

Több mint egy évtizedig az ünnepi könyvhét megnyitója után fél órával megjelent a Vörösmarty téren Esterházy Péter; tíz perc múlva már jöttek és nem akartak elfogyni a dedikálásra váró olvasók. Helyben vagyunk – bólogatott a közönség, ki örömmel, ki fanyalogva. Idén egy bájos fiatal írónő asztala előtt kígyózott hatalmas sor. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Azt ígérik, jobb lesz a MÁV, mint az osztrák vasút

Az osztrák vasút Budapestre közlekedő vonatánál magasabb színvonalat ígér jövőre a MÁV a felújított vasútvonalakon, saját gyártású kocsijai fedélzetén. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

„Putyin úgy fogja felhasználni a focivébét, ahogy Hitler tette az 1936-os olimpiával”

Kelet-ukrajnai háború, túlárazások, bosszúszomjas angol ultrák – néhány a 21. foci-vb-re vetülő árnyék közül. A nemzetközi politika nagyágyúi végül, a Krím annektálása ide vagy oda, nem maradnak távol a június 14-től kezdődő világbajnokságtól. Részletes háttér a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Prőhle Gergely: Lovas István halálára

„A kemény fiúk szemében nyilván a végső lúzerség, hogy most mégis leírom: megrendít Lovas halála.” Prőhle Gergely írása a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban olvasható.

Jó-e, hogy a fociválogatottak tele vannak bevándorlókkal?

A nyugat-európai válogatottakban a lakosság átlagánál jóval több bevándorlógyökerű játékost láthatunk a most kezdődő focivébén. Ami általános megítélés szerint az integráció nagy sikere. A legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszból kiderül, valóban sikerről van-e szó?

„Budapest ma már a Wagner-szentélyt, Bayreuthot is megelőzi”

A Budapesti Wagner-napok kultuszhellyé avatta a Müpát, és sokak szerint Budapest ma már a Wagner-szentélyt, Bayreuthot is megelőzi. Idén a szerző legnehezebben megrendezhető operája, a Trisztán és Izolda a fesztivál új produkciója. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Rejtett nyugdíjreform: így szakadnak le az időskori ellátások a bérektől

Sosem látott tempóban maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el a nagyon idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik. Részletes háttér a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Szexuálisan frusztrált férfiakból kerülnek ki az alt-right tömeggyilkosai?

Az internet sötét bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott keménymagja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel” fórumok tömeggyilkosokat is kitermeltek már. A jelenség részletes háttere a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban olvasható.

Jobbik-szakadás a kulisszák mögött: ezt tervezi Vona Gábor

A választások óta néhány tucatnyian távoztak a Jobbik 15 ezres tagságából, korai tehát a pártszakadás emlegetése. Lehet, hogy Vona Gábort politikai elemzőként látjuk viszont? A jobbikos belharcok háttere a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban olvasható.

Észt elnök a Heti Válasznak: biztonságban vagyunk az oroszoktól

Közös megoldás kell migrációügyben, Oroszországgal pedig átláthatóan kell beszélni – véli Észtország elnöke. Kersti Kaljulaid a Heti Válasznak Tallinnban azt mondta: nevén kell nevezni, mi folyik Ukrajnában. A teljes nagyinterjú lapunk legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – számában olvasható.

„A vulkán tetején ülünk”

„A miniszterelnök az a hadvezér, aki minden csatát megnyert, csak a háborút vesztette el” – állítja Gyurgyák János, az Osiris Könyvkiadó igazgatója. A könyvhétre új, Európa alkonya? című kötettel jelentkező történész szerint az EU csapdába került.