HetiVálasz.hu

/ 2009.12.17., csütörtök 17:16 /

Megújult a Heti Válasz honlapja. Illetve pontosítanék: megújulásban van.

Régi portálról átállni az újra, az soha nem úgy történik, hogy megnyomunk egy billentyűt, és kész - noha fizikailag körülbelül ennyi a nagy pillanat. A ráncfelvarrás hosszú folyamat, aminek még szinte teljesen az elején járunk. De legalább tudjuk, milyen irányba akarunk haladni, hova szeretnénk megérkezni, ami ma, Magyarországon, az egy évre elszegődő kormányok idején nem is olyan kicsike teljesítmény. Ezért egészen pontosan be tudok számolni róla, hogy milyen lesz a HetiVálasz.hu úgy fél év múlva.

Külsejében persze olyan, mint most: átlátható, könnyen kezelhető, szellős, mégis informatív. Amilyennek egy híroldalnak lennie kell. Azért kitaláltunk néhány apró újdonságot is; ilyen például, hogy a látogatók folyamatosan láthatják, melyik cikket milyen csatornán osztották meg olvasótársaik. Meg van fotógaléria és videólejátszó is, de ezek olyan alapszintű szolgáltatások, amelyeket 2009-ben nem nagyon illik emlegetni. Ám mivel az online világban a küllem csupán - persze fontos - adalék, inkább az az izgalmas, hogy tartalmilag mire képes a világhálós Heti Válasz. Hogy mivel lesz több, mint egymillió vetélytársa.

Nos, azon fogunk dolgozni, hogy szerkesztőségi mivoltunk dacára valamiféle közösségi oldallá váljunk. Már az előző megújulásnál is élen jártunk a szerkesztőség-olvasó kapcsolatokban, hiszen akkor, négy éve arra vállalkoztunk, hogy megnyitjuk cikkeinket a látogatók előtt, s írásainkkal egyenértékűvé tesszük a felhasználói reakciókat. Minden cikkhez bárki hozzászólhat - olyan kísérlet volt ez, amit sokkal nagyobb médiaműhelyek a mai napig nem mertek megkockáztatni. Mert hogy néz már ki, amikor a kínkeservesen összelapátolt, hetekig munkált nagy leleplezés végére odaírja a nagyérdemű, hogy gyönge kis írás.

Őszinte leszek: a névtelenség és következménynélküliség teljes fegyvertárával rendelkező internetes olvasó időnként tényleg idegesítő tud lenni. (És itt fontos szétválasztani azokat, akik csak úgy odakattintanak a honlapra, azoktól, akik pénzt áldoznak a kézzel fogható Heti Válasz megvásárlására.) Mégis lényeges a kapcsolat, mert az internetes újságíró így egyetlen pillanatra sem felejti el, hogy húsvér embereknek készíti dolgozatait. Furcsa, hogy épp a virtuális valóság tanítja meg erre ismét a szakmát, de nem is olyan régen még az volt a heti jeles esemény, ha végre olvasói levelet hozott a postás. A Heti Válasz világhálós működésében ezért a korábbinál is kiemeltebben kezeli a közösséget. A cikkekhez továbbra is hozzá lehet szólni, ám ez csupán a kezdet, hamarosan indul a minden igényt kielégítő fórum is.

De nem állunk meg itt, mert a Heti Válasz újságírói ismét olyasmivel kísérleteznek, ami egyedülálló a honi médiában. Blogolni fogunk. Ami annyit tesz, hogy minden eddiginél beljebb engedjük az olvasókat, hiszen a blog a személyes napló modern kori, internetes, interaktív változata. És tervezünk szerkesztőségi blogot, ahol olyan dolgokról is szót válthatunk majd, amelyek eddig nem kerülhettek felszínre, hiszen nem volt erre megfelelő fórumunk.

Hollywoodiasan: hamarosan!

Rosta

Bódis András

Rosta legközelebb hétfőn 8 órától.

Demszky embere Bali szigetén vett villaparkot

Valamiért visszhang nélkül maradt a Privát Kopó bűnügyi magazin hétfői híre, mely szerint Balin van luxusvillaparkja Demszky volt főtanácsadójának, Mesterházy Ernőnek. Igyekszünk pótolni a „média” mulasztását.

Illés-dalok – ahogy eddig nem hallotta őket

Szörényi Levente ma este együtt lép fel a Vujicsics Együttessel! A koncert igazi ínyenc fogás lesz: a délszláv zenei motívumok időről időre felbukkantak az Illés-együttes dalaiban, de most autentikus balkáni hangszereken fognak megszólalni.

Eddig ismert formájában vége a BKK-nak – így változik a rendszer

Döntött a Fővárosi Közgyűlés, szabad az út a BKK városigazgatási holdingba tagolása előtt. Ezzel megszűnt a BKK-nak a BKV feletti utasítás adási jogai is. A megszavazott javaslatot Tarlós István és Kocsis Máté közösen nyújtották be. Vitzéy Dávid pozíciójáról csak jövő héten lesz döntés.

Itt a Juncker-csomag

Bedobta 315 milliárdos befektetésösztönző csomagját a bizottság elnöke.

Mekkora fizetés jár a diplomádért? Itt a legteljesebb rangsor

A csütörtöki Heti Válaszban megjelenő Felsőoktatási Rangsor idén még több hasznos információval látja el a felvételizőket: az összesített egyetemi és főiskolai rangsorok mellett azoknak is segítünk, akik a legnépszerűbb szakok képzései iránt érdeklődnek.