Dán limonádé

/ 2016.06.15., szerda 17:09 /

Cécile vonzó és szeszélyes. Szerelmes Pierre-be, de Pierre házas. Ezért Cécile inkább Luis-val flörtöl. Luis viszont kiszámíthatóságra vágyna. Közben Arthur már berendezkedett az agglegényéletre, de ekkor színre lép Marie.

Feltűnik még a társaságban egy mindig útban lévő kutya, a házasságba beleunó Angélique és Philippe, valamint Iréne és Jacqueline, akik közös gyereket akarnak. Az ilyesmiért szeretjük a francia filmeket. Pikáns, könnyed, érzékeny társasági érintkezéseikre egész filmes iskolát építettek. Az Egy szó, mint száz… a dán tanítvány, amely nemhogy nem szárnyalja túl a mesterét, de a közelébe sem igen ér.

A fejezetekre tagolt történet főszereplője a negyvenes Ellen, a film az ő szerelmi tévelygését és baráti körének évődéseit követi, bemutatva szilveszteri partit, házavatót, meglepetésbulit, Szent Iván-éji mulatságot, esküvőt, névadó ünnepséget, házassági évfordulót. Kedves poénokkal, életszerű figurákkal, sok borral és szerelmi viharral. Persze északabbra vagyunk Párizstól, úgyhogy az érzelmi habzás is jóval fékezettebb. És ahogy az epizodikus filmeknél lenni szokott: az egyik fejezet érdekes, a másik laposabb. De azért irigykedve nézhetjük ezt a társaságot: nem csak szóba állnak egymással, még örömüket is lelik csapongó együttléteikben. Nagy üzenet nincs, meg aztán nem tudjuk, hogy van dánul a c’est la vie.

Egy szó, mint száz: szerelem – Dán romantikus vígjáték, 100 perc
Rendezte: May el-Toukhy
Főbb szereplők: Jens Albinus, Nadia Auda, Trine Dyrhol
***

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.