Három a magyar vígjáték

/ 2018.02.14., szerda 17:51 /

Sok sznob talán legyint, pedig a szórakoztatóipari termékek előállításához is kell tehetség.

Herendi Gábor rendezőnek pedig van, ez bizonyított tény. A Valami Amerika harmadik része előtt is tudtuk: nem ahhoz kellett a filmes rendszerváltás, hogy Herendi humoros, közönségkedvenc vígjátékot készítsen, de sejthető volt, hogy nehéz lesz harmadszor is életet lehelnie ebbe a sikerszériába. Mindkét állítás igazolódott, sőt egy harmadik bölcsesség is: nem jó, ha egy filmet azért kell végignézni, mert a legjobb poénok a végefőcím alatt láthatók.

A sorozat nyitó darabjában, 17 éve megismert három testvér ezúttal éltes emberhez illő tempóban keres egy vagyonokat érő bélyeget, amelyet a szintén régről ismert, nagy viszálykeltő Alex hullajtott el közöttük. Az elkeveredett bélyegért nemcsak a fiúk, hanem az ugyancsak ismerős maffiaklánok – Baláék és Toniék – is versengenek. Börtön, drog, musical. Lehetne ennél ígéretesebb? A poénok mindenesetre lehetnének élesebbek is (de ízlésesebbek feltétlenül); a színészek mintha ott folytatnák, ahol a második részben abbahagyták (csak hát közben eltelt tíz év, és az emlékek is megkoptak); és az egész film lehetne sokkal dinamikusabb. A közönség persze szeretni fogja a Valami Amerika 3.-at, mert szakértelemmel, bár kicsit fásultan összehozott vígjáték lett.

Nehéz harmadszor is felülni ugyanarra a vonatra. Herendi a hatalmas költségvetésű Kincsemmel nagyot kockáztatott, és nyert. Itt nincs semmi rizikó, és ez látszik is a filmen. Röviden: inkább egy Kincsem 2., mint egy Valami Amerika 4.

Valami Amerika 3. – Magyar vígjáték, 103 perc
Rendezte: Herendi Gábor
Főbb szereplők: Ónodi Eszter, Pindroch Csaba, Szabó Győző, Hujber Ferenc
** és fél

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.