Kékszakállú ma

/ 2018.06.06., szerda 17:29 /

Hazai filmpremiert is élvezhetnek a nézők a június 8–17-ig tartó Bartók Plusz Operafesztiválon.

A Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének díjazottja, Gastón Solnicki Kékszakállú című alkotása nem klasszikus operafilm. Az eredeti mű inkább ihletet adott: csak a zene hallható, az ének és a szöveg nem. „Bartók operájának hatása alatt hasonlóan folklorisztikus átváltozás lencséjén keresztül kezdtem látni a mai tizenévesek életét: nyarak a parton a tompító hőségben, miközben ott lappang bennük a lassan pusztító zűrzavar – mondja a rendező. – Rabul ejtett a Kékszakállú ikonikus architektúrájának lényege: a csapdába szorult élet.”

Kékszakállú
Rendező: Gastón Solnicki
Miskolci Nemzeti Színház – Nagyszínház, június 10., 18 óra

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.