Kényszeredett mosolyok

/ 2016.08.10., szerda 17:03 /

Odáig fejlődött a mozgóképkultúra, hogy a bizarr megfogalmazás – testnedvekkel átitatott komédia – ma már korántsem azt jelenti, hogy vérbő. Aki nem szeretné a képzelőerejére bízni, mit takar a kifejezés, nézze meg a legújabb spanyol vígjátékot.

Számtalan ember feszeng – persze mediterránosan oldottan – egy hatalmas tévéstúdióban, ahol a szilveszteri show felvételei zajlanak. Feltűnik a szebb napokat látott sanzonénekes, az aktuális egynyárisláger-király, a rivalizáló műsorvezető pár, s megannyi táncoskomikus, tollruha és díszlet. A forgatagban megjelenik beugró statisztaként az átlagos spanyol férfi, a munkanélküli José, aki furcsa szerelembe esik asztaltársával, a gyönyörű, ám mindenkire balszerencsét hozó Palomával. A statiszták minden mozdulata vezényelt, a mosolyok utasítottak, a tapsok színleltek.

De nem csak ők nem urai önmaguknak. Hamar elszabadulnak az indulatok. A konferansziék „szakmai” féltékenységükben egymásnak esnek. Fiatal popsztárunkat zsarolni kezdik egy öltözői kalandja miatt. Az idősödő táncdalénekesnek ketten is az életére akarnak törni, amiért évtizedek óta kiállhatatlan. A produkció összeomlani látszik. A gyártó cég ellen tüntetés tör ki, a korrupt producer a káosz közepén menekülni próbál, és így tovább. Rendkívül fárasztó. A szatíra legnagyobb kísértése, hogy rajong a tárgyáért, amit pedig gúnyolnia kellene. Ez a film éppen annyira felszínes, mint a világ, amin kacagtatni próbál.

Micsoda spanyol éjszaka! – Spanyol vígjáték, 100 perc
Rendezte: Álex de la Iglesia
Főbb szereplők: Raphael, Mario Casas, Pepón Nieto, Blanca Suárez
*

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.