Kockázat nélkül

/ 2016.05.18., szerda 17:48 /

Hollywoodban kevesen mondhatják el magukról, hogy eredeti ötletük van, de Kevin Feige producer közéjük tartozik: ő találta ki, hogy közös, összefüggő filmuniverzumba kell pakolni a Marvel képregénykiadó hőseit.

Egy film a Vasemberről, egy Amerika kapitányról, időnként egy közös fellépés, majd évi két-három folytatás. Ez nemcsak a képregény-fanatikusok álma, hanem a stúdiófőnököké is: 2019-ig napra pontosan tudják, mikor mutatják be a franchise darabjait. Kockázat nincs, bevétel van: az eddigi 13 filmből 10 milliárd dollár.

A műfaj szerelmesei a Polgárháborút is zabálják, a kassza csilingel, de a recept kezd kifáradni. Míg a sorozat első néhány darabján a képregények világát tisztes távolságról szemlélők is elszórakoztak, az új filmmel már nehezen tudnak mit kezdeni. Az univerzum túl nagyra hízott a sok hőstől, most is hat-hat emberfeletti igazságosztó néz farkasszemet egymással, de a több filmmel ezelőtt látott régiekről már nem, az előtörténet nélkül bedobott újakról pedig még nem tudjuk, hogy kicsodák. A tumultusban a karakterek felvázolására sincs idő, nemhogy fejlődésre. Az akciójelenetek sem kárpótolnak: látványos, ahogy repülőgépszárnnyal csapkodják egymást hőseink, de súlytalan. Egyetlen ütésnek sincs tétje, hisz tudjuk, úgysem hal meg senki – az már kockáztatás lenne.

Akinek otthon képregénygyűjteménye van, élvezni fogja a szuperhősök csúcstalálkozóját. A többiek jobban teszik, ha másra költik a pénzüket, hátha előbb kipukkad a Marvel-lufi.

Amerika kapitány: Polgárháború – Amerikai szuperhősfilm
Rendezte: Anthony és Joe Russo
Főbb szereplők: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson
**

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.