valasz.hu/mozi/szuleszet-es-pokerparti-124749

http://valasz.hu/mozi/szuleszet-es-pokerparti-124749

Mozinap

/ 2018.04.25., szerda 16:40 /

Az első magyar filmet, Zsitkovszky Béla A táncz című alkotását 1901. április 30-án mutatták be az Uránia Tudományos Színházban.

Ezen a napon rendezi meg idén először a Magyar Nemzeti Filmalap a magyar film napját. Országszerte lesznek programok, a pesti Urániában pedig kiállítás nyílik az első magyar mozgókép fennmaradt jelenetfotóiból az Országos Széchényi Könyvtár közreműködésével. A gyerekfoglalkozások mellett levetítik Dargay Attila Szaffi című rajzfilmjének felújított változatát, műsoron lesz a Kincsem, s egy Garas Márton-rendezte 1918-as némafilm, A tánczosnő Darvas Ferenc zongorakíséretével. Este Tímár Péter Csinibabája pereg 35 milliméteres kópiáról.

A magyar film napja
Uránia Nemzeti Filmszínház, április 30.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.