heti-valasz.hu/mozi/mar-a-nosztalgia-sem-a-regi-125117

http://heti-valasz.hu/mozi/mar-a-nosztalgia-sem-a-regi-125117

Sára nővér

/ 2018.03.13., kedd 18:13 /

A köztévé mutatta be, de a YouTube-on is terjedni kezdett a karmelita Sára nővér története.

Vallási műsorok általában tisztességes, de nem mindig izgalmas portrékat mutatnak be. Ezzel sincs nagy baj, ezúttal viszont többről van szó kegyes műsorgyártásnál. Az Isten kezében sorozat keretében ismerkedhetünk meg a gyertyát egykor két végén égető, ma már inkább csak a templomban meggyújtó Sára nővér megtérésének történetével. Egy volt Krisna-tudatú hívő izgalmas életútja, őszinte, egyenes beszéd, gyönyörű, tévében ritkán látható, költői felvételek a behavazott Magyarszékről: 26 perc alatt is megnyílhatnak mélységek.

Partyarcból apáca
Rendező-operatőr: Marossy Géza
Forgatókönyvíró-szerkesztő: Erhardt Ágoston
*****

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ezért viszik el Nagy Imre szobrát a Kossuth tér mellől

Immár biztos: elviszik a Nagy Imre-szobrot a Kossuth tér közvetlen szomszédságából, helyére valószínűleg a Nemzeti Vértanúk emlékműve kerül. Miért mondja az általunk megkérdezett történész, hogy a „Nagy Imre-kultusz” elleni hadjárat legalább egy évtizeddel elkésett? Megéri-e visszaállítani a Vértanúk terének 1945 előtti állapotát? Részletes háttér a július 18-i, digitális Heti Válaszban!

Így profitálna Macron a világbajnoki címből

Franciaország a világbajnoki diadal mámorában úszik, s az egy éve hivatalba lépett Emmanuel Macron államfő igyekszik a vezérszurkoló mezét magára ölteni. Kérdés, hogy az eddig ügyesen alakított szerep felváltja-e a hozzá mind jobban tapadó „gazdagok elnöke” képet. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Mi legyen a hajléktalanokkal? Válaszol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Októberből törvény tiltja, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen közterületen tartózkodjanak. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? De működhetnek-e hajléktalanszállóként az aluljárók? Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük. A teljes nagyinterjú a digitális Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.