Tiszta hatvanas évek

L. Z. / 2016.07.27., szerda 16:59 /

Mi a különbség a Star Wars és a Star Trek között? Semmi – gondolhatja, akitől távol áll a sci-fi.

Pedig míg előbbi látványos és kalandos űrmese, utóbbi komolyabb hangvételű, társadalmi és tudományos kérdésekről is értekező mű. Emellett a progresszívek ikonja: az eredeti tévésorozatban csattant el az amerikai tévétörténelem első csókja fehér férfi és fekete nő között 1968-ban. Nem áll távol tehát a Star Trek szellemétől, hogy az új filmben meleg lett az Enterprise kormányosa, és méltó az elődhöz a film témája is: elpuhítja-e az emberiséget a bolygók békés együttműködésére épülő Föderáció? A ’60-as éveket idézi a film lassan induló, ma felüdülésként ható, békebeli dramaturgiája, és hogy nem rángatják minden akciójelenetben a kamerát. Izgalmas, látványos, vicces, idealista űrfilm – a maga nemében szinte tökéletes.

Star Trek: Mindenen túl – amerikai sci-fi, 125 perc
Rendező: Justin Lin
Szereplők: Chris Pine, Zachary Quinto, Zoë Saldana, Simon Pegg
****

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.