Trump-országi vígjáték

/ 2017.09.13., szerda 18:18 /

Az Oscar-díjas Steven Soderbergh rendező (Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi) korábban elhatározta, hogy nem készít több filmet. Soha rosszabb szószegést. A rendező visszatérése, a Logan Lucky olyan nyár végi komédia lett, ami nemcsak méltó főhajtás A nagy balhé című klasszikus előtt, hanem egy elvesztett piac újrafelfedezése is. A politika után a szórakoztatóipar is felkarolja a Trump-szavazókat. A mozivásznon mindez legalább vicces.

Egy csapat kékgalléros vidéki elhatározza, hogy kirabolja a nagyhírű charlotte-i Nascar futam szervezőit. Az Észak-Karolina állami autóverseny éppen annak a rétegnek a zarándokhelye, amelynek tagjai elnökké választották Donald Trumpot. A rendező erre a politikai fordulatra játszik rá a filmjével. Mit tehet a high-tech berendezésekkel felszerelt rendőrség egy olyan férfival, akinek az autójában nincs GPS, nem használ mobilt, a közösségi médiában sem aktív? A digitális világ számára az ilyen ember követhetetlen, mert nem hagy nyomot. Ilyen a kifürkészhetetlen, meglepetést okozó szavazó, de a tökéletes bűnöző is. Márpedig esetünkben – egy jó kis bűnügyi vígjátékhoz – ez utóbbi kell. És persze poénok.

A humorral már kicsit szűkmarkúbban bánik a rendező, mint a remek helyismeretből származó részletekkel (milyen családi gondjai vannak, milyen zenét hallgat, milyen sportágért rajong, mit iszik egy átlagos amerikai munkás), de a kissé vontatott tempó ellenére is hangulatos vígjátékot produkál az egyébként remek színészgárda.

Logan Lucky – A tuti balhé – Amerikai vígjáték, 119 perc
Rendezte: Steven Soderbergh
Szereplők: Channing Tatum, Adam Driver, Daniel Craig, Katie Holmes
*** és fél

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.