Trump-országi vígjáték

/ 2017.09.13., szerda 18:18 /

Az Oscar-díjas Steven Soderbergh rendező (Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi) korábban elhatározta, hogy nem készít több filmet. Soha rosszabb szószegést. A rendező visszatérése, a Logan Lucky olyan nyár végi komédia lett, ami nemcsak méltó főhajtás A nagy balhé című klasszikus előtt, hanem egy elvesztett piac újrafelfedezése is. A politika után a szórakoztatóipar is felkarolja a Trump-szavazókat. A mozivásznon mindez legalább vicces.

Egy csapat kékgalléros vidéki elhatározza, hogy kirabolja a nagyhírű charlotte-i Nascar futam szervezőit. Az Észak-Karolina állami autóverseny éppen annak a rétegnek a zarándokhelye, amelynek tagjai elnökké választották Donald Trumpot. A rendező erre a politikai fordulatra játszik rá a filmjével. Mit tehet a high-tech berendezésekkel felszerelt rendőrség egy olyan férfival, akinek az autójában nincs GPS, nem használ mobilt, a közösségi médiában sem aktív? A digitális világ számára az ilyen ember követhetetlen, mert nem hagy nyomot. Ilyen a kifürkészhetetlen, meglepetést okozó szavazó, de a tökéletes bűnöző is. Márpedig esetünkben – egy jó kis bűnügyi vígjátékhoz – ez utóbbi kell. És persze poénok.

A humorral már kicsit szűkmarkúbban bánik a rendező, mint a remek helyismeretből származó részletekkel (milyen családi gondjai vannak, milyen zenét hallgat, milyen sportágért rajong, mit iszik egy átlagos amerikai munkás), de a kissé vontatott tempó ellenére is hangulatos vígjátékot produkál az egyébként remek színészgárda.

Logan Lucky – A tuti balhé – Amerikai vígjáték, 119 perc
Rendezte: Steven Soderbergh
Szereplők: Channing Tatum, Adam Driver, Daniel Craig, Katie Holmes
*** és fél

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.