Túlélni Harry Pottert

/ 2017.10.25., szerda 16:08 /

Erős idegek és gyomor – e kettő nélkül nem lehet teljes a szórakozása annak, aki végre nem varázslótanonc-szemüvegben akarja viszontlátni Daniel Radcliffe-et.

A nem túl fantáziadús cím ugyanis izgalmas túlélőfilmet takar, ráadásul a Dzsungel megtörtént eseményt dolgoz fel. E tudás nélkül a néző azt gondolná, a forgatókönyvíró legmerészebb fantáziáit próbálta történetbe ágyazni. Pedig a film annak a Yossi Ghinsbergnek a visszaemlékezéseire épül, aki a nyolcvanas években éppen leszolgálta a maga három évét az izraeli hadseregben, s elhatározza, világot lát. Kalandozásaiba a Bolívia és Peru határán elterülő Titicaca-tónál kapcsolódunk bele. Itt ismerkedik össze két másik utazóval és a titokzatos Karllal, aki a három fiatalembert elkalauzolná az érintetlen dzsungel közepén élő, ismeretlen indián törzshöz. Hőseink nem véletlenül haboznak, a túra többnek tűnik egyszerű erdőjárásnál.

A túlélőfilm mára szinte önálló műfaj lett. A brit Bear Grylls a tévében csinált karriert a „hogyan éljünk túl a vadonban” tematikából, a 127 óra című film Grand Canyonban szorult hegymászójának története Oscar-díjat hozott Danny Boyle rendezőnek, Leonardo di Caprio élete első aranyszobrocskáját köszönheti A visszatérőnek. A szuperprodukciók mellett szerény kísérletnek tűnhet ez az ausztrál–kolumbiai független film, pedig nemcsak hátborzongató, hanem elgondolkodtató is. Járulékos siker, hogy a főszereplő elkezdte lebontani a skatulyát, amibe az elmúlt évtizedben került: úgy tűnik, túlélte Harry Pottert.

Dzsungel – Ausztrál–kolumbiai kalandfilm, 115 perc
Rendezte: Greg McLean
Főbb szereplők: Daniel Radcliffe, Thomas Kretschmann, Alex Russell
****

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.