7Próba a közösségért

/ 2018.05.23., szerda 16:52 /

Immáron harmadik alkalommal rendezi meg a VII. kerület azt az egész tanévben tartó rendezvénysorozatát, amelynek során a diákok tudásuk fejlesztése mellett igazi közösségi élményben is részesülhetnek.

XXI. századi világunkban gyakran hiányoljuk a „mai fiatalok” közösségi életét, valójában azonban a gyermekek számos iskolán kívüli foglalkozás közül választhatnak. Igen ám, de egy diák élete nagy részét bizony az iskola falain belül tölti: ide érkezik meg reggel, és (életkortól függően) késő, de legalábbis kora délutánig minden percét itt tölti. Az viszont már egyáltalán nem mindegy, hogyan érzi magát és milyennek látja a környezetét. Szereti, ismeri-e azt a helyet, ahol él és tanul? Nagyon fontos, hogy a kerülethez és a városhoz való kötődés már gyermekkorban kialakuljon, hiszen ez az alapja annak, hogy a gyermekből később öntudatos, lakóhelyét őszintén szerető és megbecsülő polgár válhasson.

Erzsébetvárosban sokat tesznek azért, hogy a diákok, elméjük pallérozása mellett, más hasznos készségeket is elsajátítsanak az iskolában eltöltött idő alatt. Ennek érdekében az önkormányzat immáron harmadik alkalommal rendezi meg általános iskolásoknak szóló, egész tanéven át tartó rendezvénysorozatát, a 7Próbát. A versenysorozat, nevéhez hűen, hét különböző területet – természetismeret, sport, alkotóművészet, jótékonyság, történelem, környezetvédelem, reáltudományok (fizika, kémia, matematika) – foglal magában, és játékos versengéssel, értékes nyereményekkel szeretné motiválni a gyerekeket a csapatmunkára, kreativitásuk és tehetségük kibontakoztatására. Mindezeken túl a legtöbb versenyszámban olyan feladatokkal találkozhatnak a gyerekek, melyeken keresztül Erzsébetvárosról szerezhetnek érdekes ismereteket, vagy éppen bemutathatják a saját maguk által alkotott képet kerületükről. A motiváló nyereményre kiváló példa a két évvel ezelőtti 7Próba helyismereti vetélkedője, amelynek nyertesei vízi buszos kirándulás során tekinthették meg a főváros nevezetességeit.

A gyerekek idén is értékes nyereményekkel és maradandó élményekkel gazdagodhatnak a játék során, illetve az önkormányzat számára természetesen az is fontos cél, hogy erősítsék erzsébetvárosi kötődésüket. A megmérettetések között helyet kapott például állatkerti vetélkedő, amelynek során a diákok közelebb kerülhetnek az állatokhoz, de lesz sportverseny és jótékonysági játékgyűjtés is, a rajzverseny során pedig kiderül majd, milyennek képzelik a gyerekek Erzsébetvárost száz év múlva. A fődíj idén is, mint minden évben, egy egyhetes nyári táborozás, ami szintén a közösségépítést szolgálja. A kötődés erősítése rendkívül fontos szempont, hiszen a mai diákok válnak Budapest és a VII. kerület felelős polgáraivá (és talán városatyáivá is); jelentős részben tehát rajtuk múlik majd, milyen lesz a város a jövőben.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.