A holnap városáért

/ 2017.11.08., szerda 15:44 /

A Holnap Városáért elismerés egyetlen fővárosi díjazottja idén a XIII. kerület, amely három kategóriában is a legjobbnak bizonyult.

Vajon hányan büszkék Magyarországon saját falujuk, városuk értékeire? Bizonyára nem vagyunk híján lokálpatriótáknak. De vajon tesznek is azért, hogy lakókörnyezetük szebb legyen? A City Hungary Program 2010-ben azzal a céllal jött létre, hogy követésre érdemes magyar és külföldi modelleket mutasson be: miként lehetne összefogni, hogy településünk élhetőbb, fenntarthatóbb legyen. Ennek jegyében 2013-tól adják át a Holnap Városáért Díjat, amelyre helyi közösségek önkéntes pályázat útján jelentkezhetnek. Bemutathatják, a megcélzott területen hogyan sikerült javítani az adott város vagy falu életminőségén. Vagyis hogyan lett tisztább a lakókörnyezetük, miként használják a korábbiaknál hatékonyabban a természeti erőforrásokat, vagy milyen megtartó közösségek kovácsolódtak. „Fontos, hogy egy város különböző részei harmonikusan kapcsolódjanak egymáshoz, hogy az emberek átlássák az egészet” – hívta fel a figyelmet a Pest Megyei Önkormányzat Városház utcai épületében rendezett átadón dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának elnöke, a díj fővédnöke.

A főváros egyetlen díjazottja 2017-ben a XIII. kerület. Három kategóriában is sikerült elismerést kivívni: a természeti erőforrások hatékony felhasználását ismerte el a zsűri a passzívház színvonalúra átalakított Meséskert tagóvoda esetében, az „Üzlet a városért” kategória díjazottja a kerületi szociális bolthálózat lett, míg az újlipótvárosi forgalomtechnika a „Mozgásban a város” területen bizonyult a legjobbnak. Az elismeréseket Holopné Schramek Kornélia alpolgármester vette át.

A kerületet korábban is jutalmazta már a City Hungary Program a Holnap Városáért védjegyhasználattal, legutóbb 2015-ben, amikor „Fenntartható városért” kategóriában érkezett az elismerés.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.