A közterek szépítése

/ 2012.11.15., csütörtök 16:11 /

Az ingatlanok előtti közterületek rendben tartása nemcsak a lakók jogszabályban előírt kötelessége, hanem közös érdek is - vallja a II. kerületi önkormányzat.

Idén első alkalommal írták ki azt a pályázatot, amelynek célja, hogy támogassák azokat az ingatlantulajdonosokat, lakóközösségeket, amelyek nemcsak a kerítésen belül tartanak rendet, hanem a házhoz tartozó közterületet is szépítik. Az önkormányzat azokat jutalmazta, akik az előírt kötelezettségen - évszaktól függő járdatakarítás, az úttest és a járda közötti terület gondozása - túl növények kiültetésével, a közterület szépítésével tették igényesebbé a házuk előtti területet. A felhívásra sokan jelentkeztek és küldtek be fotóval dokumentált anyagot, de a kerületfejlesztési, környezetvédelmi és településüzemeltetési bizottság csak tíz nevezést tudott elfogadni. A legszebb munkákat kertészeti vásárlási utalvánnyal jutalmazták. A 180 ezer forint összdíjazású pályázat fődíját, az 50 ezer forintos vásárlási utalványt - a közterület szépítésének minősége, illetve a terület nagysága alapján - a Bécsi út 3-5. szám alatti társasház (képünkön) használhatja fel. A hetvenlakásos ház lakóközössége, valamint a házban üzemelő irodák, üzletek tulajdonosai és bérlői évek óta nagy hangsúlyt fektetnek a közterületek és az udvar gondozására, amelyre évente mintegy 200 ezer forintot fordítanak. A ház belső udvara is különleges: római kori rom és síremlék található ott.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.