valasz.hu/pest_budai_latkep/a-kozterek-szepitese-57225/

http://valasz.hu/pest_budai_latkep/a-kozterek-szepitese-57225/

A közterek szépítése

/ 2012.11.15., csütörtök 16:11 /

Az ingatlanok előtti közterületek rendben tartása nemcsak a lakók jogszabályban előírt kötelessége, hanem közös érdek is - vallja a II. kerületi önkormányzat.

Idén első alkalommal írták ki azt a pályázatot, amelynek célja, hogy támogassák azokat az ingatlantulajdonosokat, lakóközösségeket, amelyek nemcsak a kerítésen belül tartanak rendet, hanem a házhoz tartozó közterületet is szépítik. Az önkormányzat azokat jutalmazta, akik az előírt kötelezettségen - évszaktól függő járdatakarítás, az úttest és a járda közötti terület gondozása - túl növények kiültetésével, a közterület szépítésével tették igényesebbé a házuk előtti területet. A felhívásra sokan jelentkeztek és küldtek be fotóval dokumentált anyagot, de a kerületfejlesztési, környezetvédelmi és településüzemeltetési bizottság csak tíz nevezést tudott elfogadni. A legszebb munkákat kertészeti vásárlási utalvánnyal jutalmazták. A 180 ezer forint összdíjazású pályázat fődíját, az 50 ezer forintos vásárlási utalványt - a közterület szépítésének minősége, illetve a terület nagysága alapján - a Bécsi út 3-5. szám alatti társasház (képünkön) használhatja fel. A hetvenlakásos ház lakóközössége, valamint a házban üzemelő irodák, üzletek tulajdonosai és bérlői évek óta nagy hangsúlyt fektetnek a közterületek és az udvar gondozására, amelyre évente mintegy 200 ezer forintot fordítanak. A ház belső udvara is különleges: római kori rom és síremlék található ott.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.