Angyalföldi sétányok

/ 2017.01.18., szerda 17:23 /

Még néhány hónap, és valóra válik a fővárosiak régóta dédelgetett álma – birtokba vehetik a megújuló dunai partszakaszt: gyalogosan vagy kerékpárral.

Könnyed Duna-parti biciklitúra a Rákos-pataktól egészen a Parlamentig. Jól hangzik? A januári télben még valószínűleg kevesen gondolnak erre, de az enyhébb hónapokban határozott és jogos az igény a Duna és a város közötti közvetlenebb, szervesebb kapcsolatra. Arról nem is szólva, hogy közeleg a nyári vizes vb időpontja; bár a Dagály úszókomplexum már teljes fényében csillog a Duna partján, nem mindegy, júliusban miként közelítheti meg a versenyek fő helyszínét a közönség.

A „Dunával együtt élő város” – így körvonalazta pár éve a főváros azt a fejlesztési koncepciót, amelynek lényege a Duna-parti területek vonzerejének, közlekedési kapcsolatrendszerének javítása. Hogy mit jelent ez a gyakorlatban? A belvárosi partszakaszok megújítását, a rakpartok szerepének újraértelmezését. A hosszú távú városfejlesztési elképzelésekkel összhangban idén végre új arculatot kap a pesti alsó rakpart. Északi felén, a Dráva utca–Népfürdő utcai csomópont, illetve az Árpád híd közötti szakaszon már tavaly októberben elkezdődtek a munkálatok. Hét méter széles gyalogos- és kerékpársávot építenek, miközben a sétányhoz kapcsolódó területeket is rendezik. Az új partszakasz a Moszkva sétány nevet kapta. Déli irányban a Dráva utca és a Margit híd közötti részre hat méter széles, díszburkolatú gyalogossétányt ígérnek, melynek számos pontján új összeköttetéseket alakítanak ki a felső rakpart elérésének megkönnyítésére. A XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. tájékoztatása szerint a Margit híd és az Árpád híd közötti szakasz 2017 tavaszára elkészül, míg a Margit hídtól a Parlamentig eső terület felújítására az idei vizes világbajnokság után kerül sor. A Belváros és a XIII. kerület közötti közvetlen biciklis-gyalogos kapcsolat megteremtése érdekében márciustól mintegy két hónapra lezárják a pesti rakpartot, a forgalmat a felső rakpartra irányítják.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.