Bokszlegenda

/ 2017.04.12., szerda 17:25 /

A mai bajnokok csak álmodhatnak arról a rajongásról, amely Papp Lászlót körülvette – emlékezett Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester a legsikeresebb magyar bokszoló szobrának leleplezésekor.

Jó néhány oka van a Hegyvidéknek arra, hogy szobrot emeljen a sokak által csak Papp Laciként ismert olimpikonunknak – emelte ki Pokorni Zoltán polgármester. Egyrészt a kerület díszpolgára, másrészt Papp László a kerületben dolgozott, a MOM-nál, és a MOM SC-ben kezdte meg a pályafutását. Harmadrészt élete végén az Óra úton lakott, fia és családja még most is ott él. Ráadásul az ökölvívó a Normafánál készült meccseire, erőnléti edzésekkel, de előfordult, hogy a csapat tagjai a felkészülést favágással egészítették ki.

A XII. kerületi önkormányzat két éve döntött a szoborállításról. Pályázatukra nyolc terv érkezett, a zsűri ezek közül választotta ki Fekete Géza alkotását. A nyertes szobrász készítette a legendás sportoló Papp László Budapest Sportarénában látható mellszobrát is.

Az olimpiai bronzérmes, amatőrként és profiként is világbajnok Erdei Zsolt – akit a szoboravatást követő napokban választottak meg a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökének – köszöntőjében utalt rá, hogy Papp László gyerekkorától példaképe volt, s máig az maradt. Személyes emlékeit is felidézve elmondta, hogy annak idején többször megfordult a válogatott edzésein, és tanácsokat is kapott tőle. Mint mondta, bízik benne, hogy lesznek még Papp Lacik a magyar bokszban. A bajnoknak nemcsak a sikerei, hanem az alázata és a szorgalma is példa lehet mindenki számára – tette hozzá.

„Nem lenne teljes az ünnepünk, ha nem említenénk meg, hogy számunkra Papp László szellemisége nem csak az emlékezésben merül ki; a sport támogatása, a mozgásra való buzdítás önkormányzatunk egyik legfontosabb önként vállalt feladata” – hangsúlyozta Pokorni Zoltán, megemlítve, hogy a háromszoros olimpiai bajnok ifjú követői az egyre sikeresebb Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémián sajátíthatják el a bokszolás fortélyait.

Rosta

Bódis András

Találkozunk 2016-ban!

Vona Gábor rokonszenvvel figyeli a Momentum szárnybontogatásait

„Üdítő volt a vita őszintesége, nyitottsága, barátságos légköre” – mondja Vona Gábor arról a szeptemberi alkalomról, amikor a Szeretem Magyarországot Klub vendégeként zártkörű találkozón vett részt főként liberális-baloldali értelmiségiekkel. A Jobbik-elnök érdeklődésünkre meglepően barátságosan fogalmaz a programját múlt héten prezentáló Momentummal kapcsolatban is. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

„Habony szegény fiú volt akkoriban, néha nálunk aludt a kanapén”

Ötven évet kellett várnia, mire filmet készíthetett az egykor a szovjet katonák által elkövetett nemi erőszakokról. Mészáros Márta rendező a héten mozikba kerülő Aurora Borealis – Északi fény történelmi hátteréről és rendkívül különös keletkezéséről. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Ezt nem értik a lengyelek az Orbán-kormányban

Két jó barát, mantrázzuk a mondást Magyarországról és Lengyelországról, de van legalább két ügy, amit Varsóban nem igazán értenek, ha az Orbán-kormányról van szó. A Heti Válasznak adott exkluzív interjújában Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter magyarázza el, hogy mivel és miért van gondjuk.

Kormánypárti abszurd: Semjén Zsolt hazaárulózza Navracsics Tibort

Váratlan nézeteltérés alakult ki a Fideszben: egyesek sátánoznak, mások eltartják maguktól a „Soros-tervet”. Azonban a valódi veszély nem a pénzember felől, hanem belülről fenyegeti Európát – egy konzervatív kiáltvány szerint eltűnik a kultúránk, ha nem születnek gyerekek. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija.

Ingatlanpanama a Feneketlen-tónál? – Lázár János kemény lépésre szánta el magát

Nahát, lesz következménye egy újságcikknek!? Azonnali vizsgálatra utasította a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt (Kehi) Lázár János a Feneketlen-tó melletti telekprivatizáció ügyében, melyet a Heti Válasz tárt fel – tájékoztatta lapunkat a Miniszterelnökség. Közben már csaknem ezren csatlakoztak a Buda Gardens-óriáslakópark elleni petícióhoz.