Egy darab Európa

/ 2015.12.09., szerda 16:45 /

Volt egy terv – talán emlékeznek rá –, amit még az előző tulajdonos készíttetett. A tulajdonosváltást követően ezt az elképzelést nem elvetették, hanem szakértők bevonásával továbbfejlesztették, finomították.

Az európai ízű döntést követően egészült ki a terv azzal a megoldással, hogy a régi stadion betonszerkezete – őrlést és újrafeldolgozást követően – kerüljön bele az újba. Itt dőlt el az okosan végiggondolt telepítés, amely lehetőséget ad a körút menti területek felértékelődésére. Ekkor tisztult le a szektorok működése, ahogy ekkor nyerte el végleges formáját a stadion tömegébe integrált, szinte észrevehetetlen, hétszintes VIP-épület is, amely az egész létesítmény gazdaságos működtetését biztosítja. A megvalósítás során a minden sallangtól mentes, célszerű és funkcionális tartószerkezeteket és burkolatokat hihetetlenül pontosan állították össze és készítették el.

A fentiek miatt építészszemmel a Ferencváros stadionja egy darab Európa a Népliget mellett. Olyan szakmai és szellemi nívót képvisel, ami megkerülhetetlenül mutatja meg azt a kitörési irányt, amerre haladnunk érdemes. Összpontosítással, együttműködve, fegyelmezetten, sok munkával, a meglévő értékek megtartásával, új időtálló többlet hozzáadásával.

A Fradi-stadiont nem csak én értékelem így. A Groupama Aréna idén nyáron a TheStadiumBusiness Awardson az újonnan épült stadionok kategóriájában világelső lett, legutóbb a Magyar Ingatlanszakmai Egyesület pályázatán részesült a kivitelező Market Építő Zrt. a Lakásvásár Médiacsoport különdíjában – a hírre szinte már fel sem kapjuk a fejünket.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.