Fű, fa, virág

/ 2017.08.16., szerda 17:58 /

Idén is színesbe öltözött Angyalföld, tizenötödik alkalommal rendezték meg az egynyári virágbemutatót.

Színpompás virágágyak, zöld gyep, helyenként vadvirágos rét – a Gyöngyösi sétányon áthaladva az ember elfelejti, hogy paneltömbök között jár. A XIII. kerületi önkormányzat idén nyáron 15. alkalommal gondoskodik a nyári virágözönről a városrész számos pontján. A leglátványosabb a már említett Gyöngyösi sétány, július végén itt tartották a kerületi egynyári virágok bemutatóját, szakmai sétával egybekötve. Borszéki Gyula alpolgármester köszöntője után az érdeklődők kertészmérnök segítségével járták körbe a sétányt, hogy a virágözön telepítéséről, kialakításáról tájékozódjanak. Bár idén a legtöbb, mintegy 22 ezer tő virágot a Gyöngyösi sétányra ültették, de hasonlótelepítéseket találunk többek között a Béke téren, a Vizafogó-lakótelepen vagy a József Attila téren is. Angyalföld az elmúlt négy évben 67,5 millió forintot költött az egynyári virágágyak telepítésére, s ebből több mint 245 ezer tő virágot ültettek. Külön hangsúlyt fektetnek arra, hogy megőrizzék a magyar nemesítésű fajtákat. A nyár elmúltával sem maradnak virág nélkül a helyiek, ősztől kezdődik a nefelejcsek, árvácskák, százszorszépek kiültetése.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez most már Lázár–Tiborcz-ügy

Minél több részlet derül ki, annál érthetőbb, miért próbálta eldugni a kormány az Elios csalásgyanús közvilágítás-korszerűsítési beruházásairól szóló OLAF-jelentést.

A Fidesz és a totális képviselet kockázata

„A hatalom, a pénz, a döntések mindig hordozzák a megosztás veszélyét. Előbb-utóbb lesznek, akikhez a hatalmon lévőknek muszáj mást szólni, valamivel indokolni, hogy miért nincs más értelmes választás, mint ők.”

Salgótarján nem Szeged – billegő körzetek Nógrádban

Makacs szegénység, elöregedés, lassú fogyatkozás: az ország legvidékiesebb megyéjében lenne ok a protestszavazásra. A megyeszékhelyen erős a baloldal, de a háromosztatú politikai térben a kormánypártnak a legjobbak az esélyei. A Heti Válasz választási sorozata ezúttal a két nógrádi választókerületet mutatja be. Részletek a friss lapszámban.

Egyetlen közautó 7–11 magántulajdonban lévőt helyettesíthetne?

Már 500 közautó áll a fővárosban közlekedők rendelkezésére, két-három év múlva pedig ezernél is több lesz. Külföldi tapasztalatok szerint tízszer ennyi saját járgányt helyettesíthetnek, de kérdés, hogy ez idehaza is reális-e. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.