Fű, fa, virág

/ 2017.08.16., szerda 17:58 /

Idén is színesbe öltözött Angyalföld, tizenötödik alkalommal rendezték meg az egynyári virágbemutatót.

Színpompás virágágyak, zöld gyep, helyenként vadvirágos rét – a Gyöngyösi sétányon áthaladva az ember elfelejti, hogy paneltömbök között jár. A XIII. kerületi önkormányzat idén nyáron 15. alkalommal gondoskodik a nyári virágözönről a városrész számos pontján. A leglátványosabb a már említett Gyöngyösi sétány, július végén itt tartották a kerületi egynyári virágok bemutatóját, szakmai sétával egybekötve. Borszéki Gyula alpolgármester köszöntője után az érdeklődők kertészmérnök segítségével járták körbe a sétányt, hogy a virágözön telepítéséről, kialakításáról tájékozódjanak. Bár idén a legtöbb, mintegy 22 ezer tő virágot a Gyöngyösi sétányra ültették, de hasonlótelepítéseket találunk többek között a Béke téren, a Vizafogó-lakótelepen vagy a József Attila téren is. Angyalföld az elmúlt négy évben 67,5 millió forintot költött az egynyári virágágyak telepítésére, s ebből több mint 245 ezer tő virágot ültettek. Külön hangsúlyt fektetnek arra, hogy megőrizzék a magyar nemesítésű fajtákat. A nyár elmúltával sem maradnak virág nélkül a helyiek, ősztől kezdődik a nefelejcsek, árvácskák, százszorszépek kiültetése.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Pancserlehallgatók

Ha a HVG-nek igaza van, a világ legbénább lehallgatói keltenek botrányt Magyarországon.

Őrfi József bátorsága és lelki ereje mindent vitt az idei gálán

Mesébe illő Őrfi József piliscsabai házának története. Nem tündérmesébe, hanem olyan magyar népmesébe, amelyben a hősnek számos próbát kell kiállnia. Az építész-családfő bátorsága és lelki ereje a Média Építészeti Díja idei gáláján mindent vitt. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Famaffia Romániában – Adjátok vissza az erdeinket!

Egy friss botrány és egy dokumentumfilm is felhívja a figyelmet az Európa utolsó érintetlen vadonjainak otthont adó Romániában dúló illegális fakitermelésre. Nemcsak a korrupt politika vagy a profitéhes multi a hibás: székely falusi közösségeket is megvadított a fából szerezhető könnyű pénz. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Rockenbauer 30 – Pali mögött volt értelme gyalogolni

Pali után nem lehet ilyen filmet csinálni – vélik a Másfélmillió lépés Magyarországon alkotói. Rockenbauer Pál halálának 30. évfordulóján azt kutatjuk a friss Heti Válaszban, mi a titka a sorozat népszerűségének, és miért nem született azóta sem hasonló.

Nyolcvanezres pezsgőt locsolt az egyik Mugabe-fiú

Voltak nála véreskezűbb afrikai vezetők is, de kártékonyabbak kevesen. Robert Mugabe nemcsak a gazdag Zimbabwét juttatta koldusbotra, de igyekezett egész Afrikát a Nyugat ellen hangolni. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy bukása ennek ellenére miért is nem Nyugat diadala.

Morvai Krisztina: „Ez nem hűségeskü a Fidesz mellett”

Nem tudja, a Jobbikra szavaz-e jövőre a Jobbik európai parlamenti képviselője. Morvai Krisztina azt mondja: három éve nincs kapcsolatban Vona Gáborral, de nem a személyes sértettség, hanem az irányváltás bizonytalanította el. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Kovács Ákos: Leszállni az egovonatról

A Nyugat nagyon mást ért kultúrán, mint mi, ebben a tekintetben igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat – mondja Kovács Ákos énekes, dalszerző, akit nemrég bemutatott Arany János-estjéről és a jövő évi jubileumi koncertjéről is kérdeztünk. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.