valasz.hu/pest_budai_latkep/lovasoknak-tancosoknak-125106

http://valasz.hu/pest_budai_latkep/lovasoknak-tancosoknak-125106

Fű, fa, virág

/ 2017.08.16., szerda 17:58 /

Idén is színesbe öltözött Angyalföld, tizenötödik alkalommal rendezték meg az egynyári virágbemutatót.

Színpompás virágágyak, zöld gyep, helyenként vadvirágos rét – a Gyöngyösi sétányon áthaladva az ember elfelejti, hogy paneltömbök között jár. A XIII. kerületi önkormányzat idén nyáron 15. alkalommal gondoskodik a nyári virágözönről a városrész számos pontján. A leglátványosabb a már említett Gyöngyösi sétány, július végén itt tartották a kerületi egynyári virágok bemutatóját, szakmai sétával egybekötve. Borszéki Gyula alpolgármester köszöntője után az érdeklődők kertészmérnök segítségével járták körbe a sétányt, hogy a virágözön telepítéséről, kialakításáról tájékozódjanak. Bár idén a legtöbb, mintegy 22 ezer tő virágot a Gyöngyösi sétányra ültették, de hasonlótelepítéseket találunk többek között a Béke téren, a Vizafogó-lakótelepen vagy a József Attila téren is. Angyalföld az elmúlt négy évben 67,5 millió forintot költött az egynyári virágágyak telepítésére, s ebből több mint 245 ezer tő virágot ültettek. Külön hangsúlyt fektetnek arra, hogy megőrizzék a magyar nemesítésű fajtákat. A nyár elmúltával sem maradnak virág nélkül a helyiek, ősztől kezdődik a nefelejcsek, árvácskák, százszorszépek kiültetése.

Rosta

Ablonczy Bálint

Találkozunk 2016-ban!

Pécs a tönk szélén – hogyan „csúszott be” a város Nyíregyháza alá?

Két évvel azután, hogy a kormány átvállalta az egykori kulturális főváros intézményeinek működtetését, Pécs ismét csődveszélybe került. Tízezrével veszíti el lakóit, gazdasága pedig gyengébb, mint Nyíregyházáé, mégis az ország egyik legerősebb városaként költekezik. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Nyír a vasút, vág a MÁV!

A „székely intercity” azonnali megcsonkításától visszalépett a MÁV, decemberben azonban így is sor kerülhet a háló- és étkezőkocsik kivonására. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.