valasz.hu/pest_budai_latkep/jo-estet-nyar-49357

http://valasz.hu/pest_budai_latkep/jo-estet-nyar-49357

Fű, fa, virág

/ 2017.08.16., szerda 17:58 /

Idén is színesbe öltözött Angyalföld, tizenötödik alkalommal rendezték meg az egynyári virágbemutatót.

Színpompás virágágyak, zöld gyep, helyenként vadvirágos rét – a Gyöngyösi sétányon áthaladva az ember elfelejti, hogy paneltömbök között jár. A XIII. kerületi önkormányzat idén nyáron 15. alkalommal gondoskodik a nyári virágözönről a városrész számos pontján. A leglátványosabb a már említett Gyöngyösi sétány, július végén itt tartották a kerületi egynyári virágok bemutatóját, szakmai sétával egybekötve. Borszéki Gyula alpolgármester köszöntője után az érdeklődők kertészmérnök segítségével járták körbe a sétányt, hogy a virágözön telepítéséről, kialakításáról tájékozódjanak. Bár idén a legtöbb, mintegy 22 ezer tő virágot a Gyöngyösi sétányra ültették, de hasonlótelepítéseket találunk többek között a Béke téren, a Vizafogó-lakótelepen vagy a József Attila téren is. Angyalföld az elmúlt négy évben 67,5 millió forintot költött az egynyári virágágyak telepítésére, s ebből több mint 245 ezer tő virágot ültettek. Külön hangsúlyt fektetnek arra, hogy megőrizzék a magyar nemesítésű fajtákat. A nyár elmúltával sem maradnak virág nélkül a helyiek, ősztől kezdődik a nefelejcsek, árvácskák, százszorszépek kiültetése.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elhunyt Kányádi Sándor

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

A nő, akit Trump elnök megnyugtat

Közös megoldásra van szükség migrációügyben, Oroszországgal pedig világosan kell beszélni – véli Észtország elnöke. Kersti Kaljulaid a Heti Válasznak azt mondta: nevén kell nevezni, mi folyik Ukrajnában, különben hozzászokunk, és ezt a hibát egyszer már elkövettük.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.

Így zajlik a nyugdíjrendszer rejtett reformja

Sosem látott mértékben maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el az idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik.

Ugyanúgy?

„Ahogy ma az állam már a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül költséghatékony módon kezeli az állami hirdetéseket, ugyanúgy központosítani lehetne a kulturális mecenatúrára fordított pénzeszközöket”, nyilatkozta Szakács Árpád a Figyelőnek. A Médiaworks főszerkesztője a Magyar Időkben indított sorozatával a kulturális mecenatúrát, annak visszásságait vette célba, kritizálva, mi több, támadva a baloldali gondolatok előtt teret nyitó állami intézményvezetőket.