Harc a falfirkák ellen

/ 2007.11.16., péntek 17:41 /

Minden eddiginél határozottabban lép fel a falfirkák ellen Újbuda: jövő májusig száz épületet szeretnének a főutakon megtisztítani.

A XI. kerületi társasházak a felújítási pályázaton eddig is kérhettek támogatást homlokzatuk graffitimentesítéséhez, ám olyan módszeres és összehangolt támadást még nem indítottak a céltalan rongálások ellen, mint most.

A főutakon található 100 épület megtisztítására pályázatot írt ki az önkormányzat, amelyet a kerületi reklámfelületek bérbeadásával foglalkozó Budaplakát 11. Kft. nyert meg. A 24,6 millió forintból a főbb útvonalakat, a Bocskai, a Villányi, a Fehérvári út és az Október 23. utca egyes szakaszait tisztítják meg. A falfirkák eltávolítása vegyszeres, nagy nyomású meleg vizes mosással történik, amit speciális védőréteg felhelyezése követ majd.

Ennek köszönhetően a későbbiekben egyszerűbben eltávolíthatók lesznek az önkifejezés cseppet sem művészi megnyilvánulásai. A tisztítás október 15-én indult, és a tervek szerint 2008. május 30-ig tart majd. A vegyszeres tisztítás hatékonysága függ az időjárástól, ugyanis 10 fok alatt nem végezhető, így a munkálatok a hideg beálltával leállnak, és csak tavasszal folytatódnak újra. A kerületben jövőre szerveződő közterület-felügyeletnek a rongálók elleni fellépés is feladata lesz.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.