valasz.hu/pest_budai_latkep/hirmondo-102392

http://valasz.hu/pest_budai_latkep/hirmondo-102392

Határok nélkül

/ 2017.04.12., szerda 16:56 /

Az ország egyik legsportosabb önkormányzata a hegyvidéki, amit nem csupán az intézményfejlesztések sokasága bizonyít. Idén ötödik alkalommal szervezte meg a XII. kerület a Nemzetközi Sportmenedzsment-konferenciát március 21-én.

„Kiemelt ágazatként tekintünk a sportra” – hangsúlyozta Váczi János alpolgármester, aki 2013-ban kezdeményezője volt az első konferencia megrendezésének. Éves költségvetésének mintegy két százalékát fordítja a XII. kerületi önkormányzat a sporttal kapcsolatos feladatokra. Az elmúlt négy évben rangos eseménnyé vált a konferencia, amely minden alkalommal más-más téma köré szerveződött, és amelyre egyre többen látogatnak el itthonról és külföldről is. Az idei előadások mindegyike a Magyarországon megrendezendő nagyszabású sporteseményekre fókuszált.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár arra világított rá, hogy milyen fontos szerepe van a sport állami irányító szervének a kiemelt magyarországi események megvalósításában. Nick Kós, a Pricewaterhouse magyarországi ügyvezető igazgatója a sportversenyek rendezésének gazdasági és társadalmi hatásait elemezte. Szántó Éva, a budapesti vizes világbajnokság szervezőbizottságának ügyvezető igazgatója elmondta: 16 nap alatt 6 sportágban 76 versenyszám látható majd, akár 466 ezer jegyet is eladhatnak a szervezők, a 2500 sportoló és 1800 kísérő mellett pedig 7000 akkreditált személy és 1500 újságíró vesz részt az eseményen. A sportturizmus lehet a következő évek egyik legdinamikusabban fejlődő nemzetgazdasági ágazata – erről Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Ügynökség általános vezérigazgató-helyettese beszélt. Idén például a három nagy budapesti futóversenyre 96 országból hozzánk látogató 21 ezer külföldi vendég itt-tartózkodása 3 milliárd forintos bevételt jelent, ami a tokaji borturizmus bevételének nagyjából felét teszi ki.

Váczi János úgy véli, helyi vagy kisebb közösségi szinten is megéri sporteseményt rendezni. A Hegyvidék ad 2017-ben helyszínt a kick-box- és a szkander-világbajnokságnak, valamint az immár tizenöt éves Nemzetközi Fitparádénak. Ezek olyan rendezvények, amelyek gazdaságilag, valamint a rendező MOM Sport Uszoda és Sportközpont életében is éreztetik hatásukat.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ingatlanpanama a Feneketlen-tónál? – Lázár János kemény lépésre szánta el magát

Nahát, lesz következménye egy újságcikknek!? Azonnali vizsgálatra utasította a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt (Kehi) Lázár János a Feneketlen-tó melletti telekprivatizáció ügyében, melyet a Heti Válasz tárt fel – tájékoztatta lapunkat a Miniszterelnökség. Közben már csaknem ezren csatlakoztak a Buda Gardens-óriáslakópark elleni petícióhoz.

Hun–magyar rejtély: új nyilatkozatok árnyalják a „szenzációt”

A szegedi genetikusok nagy vihart kavaró szeptember végi bejelentése után először véleményezi átfogóan a hun–magyar rokonság kérdését történész, paleoantropológus és néprajztudós. A csütörtöki Heti Válasz összeállításából kiderül: a kulturális közelségnek több bizonyítéka is van, a csodafegyvernek tűnő genetika viszont épp a lényeget illetően néma.

A magyar szexmilliárdos pere: 45 milliárd forint a tét

Ismét pert nyert a leggazdagabb magyarok között számon tartott szexmilliárdos, Gattyán György cége az adóhivatallal szemben, egyelőre mégsem látszik a történet vége. A tét 45 milliárd forint. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

„Lehet, hogy Orbán nem diktátor” – mondja az MSZP elnöke

Ha a ballib értelmiség lázas messiáskeresésében eljutott Vona Gáborig, ahhoz csak gratulálni tud Molnár Gyula. A szocialisták elnöke eddig másodhegedűs volt, Botka László visszalépése után viszont ő viszi majd a prímet a pártban. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.