Határok nélkül

/ 2017.04.12., szerda 16:56 /

Az ország egyik legsportosabb önkormányzata a hegyvidéki, amit nem csupán az intézményfejlesztések sokasága bizonyít. Idén ötödik alkalommal szervezte meg a XII. kerület a Nemzetközi Sportmenedzsment-konferenciát március 21-én.

„Kiemelt ágazatként tekintünk a sportra” – hangsúlyozta Váczi János alpolgármester, aki 2013-ban kezdeményezője volt az első konferencia megrendezésének. Éves költségvetésének mintegy két százalékát fordítja a XII. kerületi önkormányzat a sporttal kapcsolatos feladatokra. Az elmúlt négy évben rangos eseménnyé vált a konferencia, amely minden alkalommal más-más téma köré szerveződött, és amelyre egyre többen látogatnak el itthonról és külföldről is. Az idei előadások mindegyike a Magyarországon megrendezendő nagyszabású sporteseményekre fókuszált.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár arra világított rá, hogy milyen fontos szerepe van a sport állami irányító szervének a kiemelt magyarországi események megvalósításában. Nick Kós, a Pricewaterhouse magyarországi ügyvezető igazgatója a sportversenyek rendezésének gazdasági és társadalmi hatásait elemezte. Szántó Éva, a budapesti vizes világbajnokság szervezőbizottságának ügyvezető igazgatója elmondta: 16 nap alatt 6 sportágban 76 versenyszám látható majd, akár 466 ezer jegyet is eladhatnak a szervezők, a 2500 sportoló és 1800 kísérő mellett pedig 7000 akkreditált személy és 1500 újságíró vesz részt az eseményen. A sportturizmus lehet a következő évek egyik legdinamikusabban fejlődő nemzetgazdasági ágazata – erről Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Ügynökség általános vezérigazgató-helyettese beszélt. Idén például a három nagy budapesti futóversenyre 96 országból hozzánk látogató 21 ezer külföldi vendég itt-tartózkodása 3 milliárd forintos bevételt jelent, ami a tokaji borturizmus bevételének nagyjából felét teszi ki.

Váczi János úgy véli, helyi vagy kisebb közösségi szinten is megéri sporteseményt rendezni. A Hegyvidék ad 2017-ben helyszínt a kick-box- és a szkander-világbajnokságnak, valamint az immár tizenöt éves Nemzetközi Fitparádénak. Ezek olyan rendezvények, amelyek gazdaságilag, valamint a rendező MOM Sport Uszoda és Sportközpont életében is éreztetik hatásukat.

Rosta

Bódis András

Találkozunk 2016-ban!

Ezért akar a kormány lőtereket telepíteni az iskolákba

A lövészet iskolai oktatásának ötlete összefügg a hadsereg létszámhiányával, de valószínűleg ugyanúgy kevés valósul meg belőle, mint a lovaglásból vagy a mindennapos éneklésből. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Miért szavaz sok LMBT-személy a radikális jobboldalra?

Három európai kormányfő homoszexuális; Angliában rekordot döntött a meleg képviselők száma; szélsőjobbos alakulatok, illetve Skóciában az összes mérvadó párt élén szintén zenész áll – derül ki a csütörtöki Heti Válaszból.