„Hazaváró” akció

/ 2014.11.13., csütörtök 15:51 /

Különös adománygyűjtő akcióba kezdett az óbudai Szent Margit kórház: támogatóik otthon töltött napokat ajándékozhatnak a betegeiknek. A részletekről Badacsonyi Szabolcs megbízott főigazgatót kérdeztük.

– Nem várni a csodára – ezt mondta a sajtótájékoztatón. A kórház ezért indított gyűjtést, hogy egy új laparoszkópos műtéti berendezést vásároljanak. Nemrégiben államosították az intézményt, miért nem az állam veszi meg az eszközt?

– Nem szeretnénk arra várni, hogy valaki majd segít rajtunk, igyekszünk olyan tervekkel előállni, amelyekkel mind több embert tudunk magunk mellé állítani. Tavaly 200 millió forint fejlesztési forrást gyűjtöttünk össze, a laparoszkópiás torony 70 millió forintba kerülne.

– A sebészeti és a nőgyógyászati műtéteiknél használnák, kisebb vágás, kevesebb fájdalom, gyorsabb felépülés. Így kell érteni azt, hogy a támogatóik otthon töltött napokat adományoznak?

– Igen, ha sikerül megvenni az új eszközt, azzal naponta nyolc beteget tudunk kisebb műtéti sebbel megoperálni, így számoltuk ki, hogy minden kétezer forint értékű támogatás egy nappal rövidíti meg egy betegünk kórházban töltött idejét. A jelenlegi torony harmincéves, a csere nem halogatható tovább.

– Jelenleg hány ilyen műtétet végeznek?

– Néhány száz kisebb beavatkozást végeztünk ebben az évben, de méheltávolítást egyet sem, az eszközünk elavultsága miatt. Főorvosunk szerint Németországban az ilyen operációk 82-84 százalékát laparoszkópos eljárással végzik, nálunk van olyan megyei kórház, ahol egyáltalán nincs ilyen beavatkozás. Szeretnénk jelezni, hogy ez egy fontos, társadalmilag támogatott ügy.

– A betegek pedig magánkórházba mennek, ha nem akarnak „hasfelmetszést”.

– Ott viszont több százezer forintért végeznek ilyen műtétet, ezért is szeretnénk, ha a közösségünk számára is elérhető volna ez az eljárás. A III. kerületben működő cégeken kívül a magánszemélyek támogatását is várjuk. A Vígszínház december 14-én jótékonysági előadással segít minket, és lehet tárcsázni a 13 600-as adománygyűjtő számot, amin a 75-ös melléket beütve ér el hozzánk a 250 forintos adomány. SMS-t is lehet küldeni.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.