Hírek

/ 2017.07.19., szerda 16:38 /

Hírválogatás.

III. KERÜLET - Varázslat a Mészkő parkban

Megkezdődött a III. kerületi Mészkő park átépítése, és a tervek szerint szeptember 30-án birtokba is vehetik az itt élők a teljesen újjávarázsolt területet. A hasznos kialakításhoz az önkormányzat a lakosság elképzeléseit is begyűjtötte, így amfiteátrum-rendezvénytér, játszótér, kamaszoknak játszó-sportkert, pihenőkertek, kiállítótér, kutyajátszótér és parkoló váltja fel a jelenlegi állapotokat. A megvalósításhoz 380 millió forint kormányzati támogatás is érkezett.

XII. KERÜLET - Rajtol a Csörsz parki építkezés

Várhatóan még idén megkezdik a XII. kerületi Csörsz park rendbetételét, amelynek mérete az előzetes ijedelmek ellenére nem csökken a Testnevelési Egyetem campusfejlesztési tervei miatt. A területen megújulnak a zöldfelületek, korszerűsítik a játszóteret, bővítik a közvilágítást, és zajvédő falat emelnek a Hegyalja út által határolt oldalára. Az elképzelésekre 55 millió forint áll rendelkezésre, amelynek egy részéből idén a növényzet szépül meg, a többi jövőre folytatódik.

XVIII. KERÜLET - Erdélyi kápolnára gyűjtenek

Másfél millió forinttal támogatja a XVIII. kerületi önkormányzat az erdélyi Hegyközszentimrén a Szent Imre-kápolna építési munkálatait, amelyre a pestszentimrei Vasvári Pál Egyesület is szervezett adománygyűjtést. A zarándok kistemplom Szent Imre herceg emlékét őrizné meg az utókornak. Egyelőre a tornya és a kupola falai állnak, lassan zajlik az építkezés. A tervek elkészülte után az alapkőletétel már 2007-ben, Szent Imre herceg halálának ezeréves évfordulóján megtörtént. Akkor döntöttek az emlékhely megépítéséről a magyarlakta települések, amelyek nevében megjelenik az Imre szó.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Kettészakadhat az Európai Unió

Ostobaság az EU elképzelése, hogy a vitás kérdéseket a visegrádi országok számára kifizetendő támogatások csorbításával rendezné – állítja Lubomír Zaorálek. A cseh külügyminiszter nem zárja ki, hogy az EU kettészakad. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Gulyás Gergely: „Ilyen diktatúrát kívánok mindenkinek!”

Nem tudja, nyertünk-e bármit is a CEU-üggyel, s amikor állami cégeknél a prémium megközelíti az éves fizetést, az elfogadhatatlan – mondja Gulyás Gergely. A Fidesz alelnöke szerint nem szabad felülniük a téves látszatnak, hogy a mutyiügyek következmények nélkül maradnak. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.