valasz.hu/pest_budai_latkep/koris-platan-varazsfa-124724

http://valasz.hu/pest_budai_latkep/koris-platan-varazsfa-124724

Hírek

/ 2017.07.19., szerda 16:38 /

Hírválogatás.

III. KERÜLET - Varázslat a Mészkő parkban

Megkezdődött a III. kerületi Mészkő park átépítése, és a tervek szerint szeptember 30-án birtokba is vehetik az itt élők a teljesen újjávarázsolt területet. A hasznos kialakításhoz az önkormányzat a lakosság elképzeléseit is begyűjtötte, így amfiteátrum-rendezvénytér, játszótér, kamaszoknak játszó-sportkert, pihenőkertek, kiállítótér, kutyajátszótér és parkoló váltja fel a jelenlegi állapotokat. A megvalósításhoz 380 millió forint kormányzati támogatás is érkezett.

XII. KERÜLET - Rajtol a Csörsz parki építkezés

Várhatóan még idén megkezdik a XII. kerületi Csörsz park rendbetételét, amelynek mérete az előzetes ijedelmek ellenére nem csökken a Testnevelési Egyetem campusfejlesztési tervei miatt. A területen megújulnak a zöldfelületek, korszerűsítik a játszóteret, bővítik a közvilágítást, és zajvédő falat emelnek a Hegyalja út által határolt oldalára. Az elképzelésekre 55 millió forint áll rendelkezésre, amelynek egy részéből idén a növényzet szépül meg, a többi jövőre folytatódik.

XVIII. KERÜLET - Erdélyi kápolnára gyűjtenek

Másfél millió forinttal támogatja a XVIII. kerületi önkormányzat az erdélyi Hegyközszentimrén a Szent Imre-kápolna építési munkálatait, amelyre a pestszentimrei Vasvári Pál Egyesület is szervezett adománygyűjtést. A zarándok kistemplom Szent Imre herceg emlékét őrizné meg az utókornak. Egyelőre a tornya és a kupola falai állnak, lassan zajlik az építkezés. A tervek elkészülte után az alapkőletétel már 2007-ben, Szent Imre herceg halálának ezeréves évfordulóján megtörtént. Akkor döntöttek az emlékhely megépítéséről a magyarlakta települések, amelyek nevében megjelenik az Imre szó.

Rosta

Borbás Barna

Találkozunk 2016-ban!

Izraeli történészre figyel Orbán Viktor – tényleg átalakul az emberi faj?

Világszenzációk lettek, és állítólag Orán Viktor érdeklődését is felkeltették Yuval Noah Harari izraeli történész könyvei az emberiség múltjáról és jövőjéről. Legutóbbi műve szerint az emberi faj „szuperképességű”, illetve azzal nem rendelkező csoportokra válik szét. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Kinek kampányol idén Szörényi Levente és Bródy János? Meg fog lepődni...

Évtizedeken át lázban égett választások előtt a legendás szerző- és ellentétpár, Szörényi Levente és Bródy János, idén viszont egyikük sem lesz látható kampányemelvényen. Az Arénában annál inkább, ahol február 16-án újra játszik a Fonográf. A Heti Válasz az egyik próbán beszélgetett a két zenésszel. Páros interjúnk a csütörtöki lapszámban.

Magyar történész kutatása a Batman és a Peter Pan rendezőinek új filmjei mögött

Négy hónapon belül két sikerfilm is landolt a mozikban, ami a II. világháború történetének elfelejtett mozzanatát, a Dinamó hadműveletet járja körül. Vajon aktuálisabb Dunkirk és Churchill híres „Harcolni fogunk!” beszéde most, mint bármikor az elmúlt hetven évben? Hogyan alakította a Hollywoodban befutott rendezők gondolkodását John Lukacs magyar történész? Részletes háttér a Heti Válasz január 18-i lapszámában!

Bereményi Géza: „Cseh Tamás azt hitte, besúgó vagyok”

Tegnap A jobbik részemet dúdolgattam – mondja Bereményi Géza, aki igazából magának írta a dalszövegeket. Január 21-én ő is ott lesz a Cseh Tamás 75. születésnapjára emlékező koncerten a MOMSportban. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Bővül a Heti Válasz!

Január 18-tól négy oldallal hosszabb lesz hetilapunk digitális kiadása. Az első Újhullám-rovatból kiderül, miért aggályosak a Disney világuralmi tervei, hogy miben előztük meg a haladó Nyugatot, és hogy melyik a kedvenc autós YouTube-csatornánk.